ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές και η αγωγή από απογόνους του κατοχικού φρουράρχου

Με κοινή τους δήλωση τρεις αντιδικτατορικοί αγωνιστές, μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), τοποθετούνται σχετικά με αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους, για "προσβολή μνήμης νεκρού", απόγονοι του Φρουράρχου Θεσσαλονίκης, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, Αθανασίου Χρυσοχόου.
«Η αγωγή αυτή πέραν της προκλητικότητάς της έχει και..
ιστορικό και πολιτικό συμβολισμό διότι στρέφεται κατά τριών αντιστασιακών - δεσμωτών της Χούντας - αλλά ταυτοχρόνως και παιδιών αντιστασιακών της κατοχής», αναφέρεται στη δήλωση που υπογράφουν οι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Γρίμπας και Σπύρος Σακέττας και υπογραμμίζεται: «Και είναι προκλητική, διότι ζητούν με την αγωγή τους ποσό 600.000 ευρώ, επ' απειλή προσωπικής κράτησης, δηλαδή φυλακίσεως μας και πάλι(!!!)».
Η αγωγή κατατέθηκε - όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση των τριών - με αφορμή την ανοιχτή ανακοίνωσή τους προς στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την υποστήριξη του αιτήματος αλλαγής ονοματοδοσίας της οδού που έφερε το όνομα του Αθανασίου Χρυσοχόου, σε οδό Αλμπέρτου Ναρ.
«Να θυμίσω (η αλλαγή ονοματοδοσίας) έγινε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - πλην Χ.Α. - απόφαση που επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία. Μετά βέβαια από τεκμηρίωση όλων όσων είχαμε καταθέσει για τα έργα και τις ημέρες του Α. Χρυσοχόου από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης» ανέφερε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104.9 fm, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
«Την αγωγή θα την αντικρούσουμε όχι μόνο με τα συντριπτικά στοιχεία και έγγραφα στα οποία στηρίχτηκε και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αλλά και με όσα νεώτερα στοιχεία έφερε στο φως η ιστορική έρευνα», αναφέρουν στην κοινή δήλωση τους, οι τρεις αντιδικτατορικοί αγωνιστές.
- πηγή: avgi.gr