ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Το βαθύ κράτος δείχνει τα δόντια του

Όταν οι θεολόγοι ακολουθούν τους αστυνομικούς στην επίδειξη τσαμπουκά

 Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είχα μια αμφιβολία αν το ξεστόμισε όντως ο Λουδοβίκος ο δέκατος τέταρτος, αλλά γι’ αυτό έφτιαξε ο καλός Θεούλης το Google. Προσέτρεξα λοιπόν στις υπηρεσίες του και επιβεβαίωσα ότι ο Βασιλιάς Ήλιος είχε πει για τον εαυτό του την καταπληκτική ατάκα:
«Το κράτος είμαι εγώ». Έκτοτε πέρασαν εκατοντάδες χρόνια και κάθε τρεις και λίγο όλο και..
κάποιος τον θυμάται τον μονάρχη της Γαλλίας και σπεύδει να επαναλάβει το ρητό του. Βλέπε, για παράδειγμα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένη Πάκο, που βγήκε τις προάλλες στον Νίκο Χατζηνικολάου και δεν μάσησε τα λόγια του. Πάμε να τον θυμηθούμε μαέστρο, λα τα μινόρια:
«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλισθεί, για να μην τραυματιστεί άλλο ο ίδιος, διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι, αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, γιατί σε μένα δεν αρέσει κάτι άλλο: δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού, που είναι συγκεκριμένη και προβλέπεται από συγκεκριμένα πράγματα, βάσει της πολιτικής ιδεολογίας του καθενός που μας κυβερνάει…»
Σα να λέμε, μάλιστα, καλά το μαντέψατε:
Το κράτος είμαστε εμείς.
Δεν ήσαστε εσείς κύριοι που σας προτιμήσανε κάτι λελέδες, κάτι μπαγλαμάδες, κάτι ψάρια του γλυκού νερού και νομίζετε ότι έχετε και δικαίωμα να μας κυβερνήσετε. Από πού κι ως πού σας προέκυψε τέτοια μαγκιά; Σε περίπτωση που ξέχασε ο Σαμαράς να σας το πει, όταν σας παρέδωσε τα κλειδιά του Μαξίμου:
Το κράτος δεν είστε εσείς!
Πράγμα το οποίο φρόντισε να μας υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), με την επιστολή της στους διευθυντές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί λοιπόν, προέτρεπε τους εκπαιδευτικούς να μην διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών βάσει του τρέχοντος προγράμματος σπουδών, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πειθαρχική ή ποινική συνέπεια σε όσους αρνηθούν να εφαρμόσουν τα νέα προγράμματα.
Γιατί  θα γίνει αυτό; Γιατί το κράτος είμαστε εμείς φιλαράκι, οι θεματοφύλακες της ηθικής, οι άγγελοι της παράδοσης, τα εξαπτέρυγα της δικαιοσύνης. Δεν είναι τίποτε κουμμουνισταράδες με φυσεκλίκια σαν τον Φίλη και τον Γαβρόγλου που θέλουν να ξεριζώσουν απ’ τα παιδιά μας του Χριστού την πίστη την αγία. Το είπε κι ο Πάκος, βρε κόπανε:
Σε όποιον αρέσει η δράση του θεολόγου. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς βάσει της πολιτικής ιδεολογίας του καθενός που κυβερνάει!
Κι επειδή μαζί με τον χωροφύλακα και τον παπά πάει πάντοτε και ο κατής, προειδοποίησε επίσης η ΠΕΘ ότι κάποιοι γονείς προτίθενται να στείλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όσους συμβάλλουν στην διδασκαλία των νέων προγραμμάτων στα Θρησκευτικά. Διότι η ύλη τους ασκεί «προσηλυτισμό στα παιδιά» και άσε μας τώρα, για χαζούς μας πέρασες, κορόιδα είμαστε και δεν ξέρουμε ότι ο Φίλης είναι Εβραίος κι ο Γαβρόγλου είναι Ιεχωβάς; Κι αυτός ο Ζακ, ο πως τον λένε, αποκλείεται να μην ήταν Μουσουλμάνος!
Έτσι πάει με το βαθύ κράτος το ελληνικό, που βλέπει εκλογές κι ακονίζει τα νυχάκια του. Τώρα μας έχουν ανάγκη σκέφτονται οι εκπρόσωποί του και τώρα θα πέσουν στα πόδια μας. Για πέντε εντυπώσεις παραπάνω, για πέντε κραυγές παραπάνω, για πέντε ψηφαλάκια παραπάνω. Ευκαιρία είναι να ξαναβγούμε στο προσκήνιο, ευκαιρία είναι να υπενθυμίσουμε την ύπαρξής σε όποιον νόμιζε ότι μας είχε καταπιεί οριστικά το χρονοντούλαπο. Αν τους αρέσει, δηλαδή. Αν δεν τους αρέσει, ξυδάκι.
Δεν είναι δικό τους το κράτος, είναι αλλουνού!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.g