ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς την ΕΡΤ θα τα βλέπαμε... μαύρα

Η διάλυση που απειλούσε τη Σούπερ Λίγκα και η εμπορική εκμετάλλευση ενός πολύ δυναμικού προϊόντος

Το συζητούσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλό είναι να το θυμηθούμε σήμερα: αν δεν είχε καταφέρει η ΕΡΤ να συμφωνήσει με τους "άστεγους" τηλεοπτικά, δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα. Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε να λέμε για τα αρνητικά και τα θετικά οποιαδήποτε..
συμφωνίας καλό είναι να λέμε και τα αυτονόητα.
Και είναι αυτονόητο τούτο: χωρίς τη συμφωνία εκείνη, η Σούπερ Λίγκα θα είχε διαλυθεί. Και μαζί της θα είχαν καταστραφεί οι ομάδες - ΠΑΕ, ακόμα κι εκείνες που είχαν εξασφαλίσει από τη Nova τηλεοπτικό συμβόλαιο σε μια κίνηση η οποία ουσιαστικά υπονόμευε τον συνεταιρισμό. Και τούτο θα είχε συμβεί πολύ απλά διότι οι "άστεγες" τηλεοπτικά ομάδες δεν επρόκειτο να υπέγραφαν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και άρα αυτό δεν θα άρχιζε ποτέ με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Εκτός και αν είμαστε αρκετά αφελείς να πιστεύουμε ότι οι ομάδες που σήμερα έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ θα δέχονταν να μπουν στη μάχη της επιβίωσης τότε, πριν ακόμα χρηματοδοτηθούν για να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, απέναντι σε αντιπάλους με εξασφαλισμένη οικονομική υγεία λόγω του συνδρομητικού καναλιού.


- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βάιος Τσούτσικας στο sport-fm (ολόκληρο ΕΔΩ)