ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Έρχονται τα ηλεκτρoκίνητα ταξί

«Πράσινο» στην κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων Ταξί έδειξε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καθώς κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Ειδικότερα στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά σε..
«Ρυθμίσεις θεμάτων ΕΔΧ αυτοκινήτων και αδειών οδήγησης».
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στην περίπτωση δ’ της παρ. 1 του άρθρου 89 του ν. 4070/2012 (Α’ 82) αντικαθίστανται ως εξής:
«δ. Τα βενζινοκίνητα να έχουν κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.550 κ.εκ. και άνω, τα πετρελαιοκίνητα κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.450 κ.εκ. και άνω, τα υβριδικά, τα υγραεριοκίνητα και τα φυσικού αερίου 1.200 κ.εκ. και άνω, τα αμιγώς ηλεκτρικά να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πεντήντα κιλοβάτ (50 Kw) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30KWh) μπορούν δε να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους».

- από ρεπορτάζ της Μαρίας Μόσχου και του Γιώργου Ανδρή στο movenews.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)