ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

«Την πάτησα!»

«Το ότι υπήρξε δημοσιογράφος που όταν έκανε μία λάθος αναδημοσίευση έγραψε "την πάτησα!", είναι καλό νέο! Ενας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη όμως αυτό το "την πάτησα!" θα μπορούσε να είναι η φράση-κλειδί για την ανάκτηση της αξιοπιστίας των δημοσιογράφων. Μακάρι να το κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι... Είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα fake-news.»
Αυτά έγραψε στο fb ο..
Α.Α. αναφερομενος στο tweet του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή σχετικά με «δωρεά που έκανε ο Τόμ Χανκς και η συζυγός του Ρίτα Γουίλσον για την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στο Δεσποτικό της Πάρου και για την οποία θα τιμηθεί από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Η Ρίτα Γουίλσον διέψευσε στο Twitter την «είδηση», γράφοντας ότι πρόκειται για "false story" επισημαίνοντας: «Δεν θα παραστούμε σε τελετή ούτε έχουμε κάνει δωρεά. Δεν είμαι σίγουρη γιατί κάποιοι ποστάρουν κάτι αναληθές». Μάlιστα η συζυγος του Χανκς ζητάει από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να τσεκάρει τι συνέβη.
Λίγο αργότερα, ο Τάκης Χατζής ζήτησε συγγνώμη, πάλι μέσω του Twitter, και αφού έγραψε «Την πάτησα!» ξεκαθάρισε: «Αναδημοσίευσα μια ειδηση που διάβασα σε σχέση με μια δωρεά που φεροταν να εχει κάνει ο Τομ Χανκς. Οπως πληροφορήθηκα απο ενα tweet της ελληνοαμερικανίδας συζύγου του η είδηση δεν ισχυει. Ζητώ συγνώμη, ομολογώ οτι δεν φαντάστηκα οτι κάποιος θα δημοσίευε fake news για κάτι τέτοιο.»