ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Αγωγή Μπαλαούρα στα «Νέα»

Αγωγή προς την ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», προς τον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα (φωτό) και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο στις 22/3/2018, το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ / Συνταξιούχος
ενός ανώτερου θεού...».
Μετά την απάντηση που δόθηκε από τον Μ. Μπαλαούρα και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλο, τα ΝΕΑ επέμειναν και την επόμενη μέρα (23.3.2018) με τον εντυπωσιακό τίτλο «Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και σχόλιο «Πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ σχετικά με την φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Στη συνέχεια η εφημερίδα επέμενε και αρκέστηκε μόνο στο φύλλο της 26.3.2018 να δημοσιεύσει μέρος της δήλωσής του, μην παραλείποντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει ως «θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα».
Ακολούθησαν εξώδικα στα ΝΕΑ και στους υπευθύνους του δημοσιεύματος και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής, η εφημερίδα στη συνέχεια δημοσίευσε με καθυστέρηση την απάντησή του, ενώ μετά από εξώδικό του και 72 ημέρες, η εφημερίδα υποχρεώθηκε σε αποκατάσταση του ίδιου «για την “ανάκληση των ανακριβειών και την αποκατάσταση προσβολής της προσωπικότητας του κ. Μπαλαούρα από τα δημοσιεύματα της 22-3-2018 και 23-3-2018, όπου αναφορές στο πρόσωπό του δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και αναμφισβήτητα προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του”».


Την επόμενη μέρα ο Μ. Μπαλαούρας εξέδωσε δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Αποκατάσταση είναι αυτή;», αναφέροντας: «Μετά από 78 μέρες, σε ένα μονόστηλο στη σελίδα 12, όταν το συκοφαντικό δημοσίευμά τους μπήκε πρώτο θέμα, με πηχυαίους τίτλους και με φωτογραφία όπως στις αμερικάνικες αφίσες για καταζητούμενους. Πολύ περισσότερο, η συκοφαντία παραμένει στο διαδίκτυο – και θα παραμείνει στο άπειρο. Απόδειξη: Όταν βάζει κανείς στο google “Μάκης Μπαλαούρας” θα εμφανιστεί η συκοφαντία των ΝΕΩΝ και μάλιστα με επιπλέον βαρείς χαρακτηρισμούς, με παραπομπές σε σάιτ από τη “σοβαρή” Καθημερινή, έως τα πιο σκουπίδια!». Όπως σημειώνει ο Μ. Μπαλαούρας, αυτόν τον ξεπεσμό ακολούθησαν έντυπα του ίδιου συγκροτήματος, όπως ΤΟ ΒΗΜΑ,  αλλά υιοθέτησε και η ΝΔ με βουλευτές, τη νεολαία της και στελέχη της, που ποτέ δε ζήτησαν συγνώμη, παρά την «αποκατάσταση» από ΤΑ ΝΕΑ.
Μην έχοντας άλλη δυνατότητα για την πλήρη και προσήκουσα αποκατάσταση, ο βουλευτής κατέθεσε αγωγή, επειδή «οι πράξεις των εναγομένων  προσέβαλαν βάναυσα τη τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα μου, ως ανθρώπου και ως δρώντος πολιτικού με σοβαρότατες συνέπειες στην εξέλιξη της ζωής μου, από οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική – ιδεολογική άποψη. Ως εκ τούτου δικαιούμαι χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί λόγω της επιμονής των εναγομένων να αρνούνται ευθέως και χωρίς υπεκφυγές την ανάκληση της σε βάρος μου και τις σκληρές συνθήκες, υπό τις οποίες τελέστηκε η αδικοπραξία».
Ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι αν κερδίσει την αγωγή το ποσό των 200.000 ευρώ θα το εκχωρήσει «ισομερώς στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, στην εφημερίδα “Η ΕΠΟΧΗ” και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Νομού Ηλείας».

- oλόκληρο το κείμενο της αγωγής Μπαλαούρα στο avgi.gr