ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Απολύσεις και μειώσεις μισθών με βούλα ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:

"Aπολύσεις και ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που φθάνουν έως και 60% επιβάλλει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στους εργαζόμενους στην ομοσπονδία.
Με άλλοθι μια κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ η εικονιζόμενη πρόεδρος Ε. Ριζεάκου (ΝΔ) και η γενική γραμματέας Μ. Τουφεξή (Σύριζα), με τη σύμφωνη γνώμη του δίδυμου Αντωνιάδου-Καπάκου..
της ΕΣΗΕΑ, εφαρμόζουν πρακτικές που στρώνουν χαλί στη διαπλοκή.
Το Σάββατο συνεδριάζει στα Ιωάννινα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για να προετοιμάσει τις δράσεις της ομοσπονδίας απέναντι στις κυβερνητικές και εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε βάρος και των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συνεχίζονται (!..)
Είναι άγνωστο αν αυτά τα σχέδια των ατομικών συμβάσεων που ταιριάζουν γάντι στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιδιώξεις αφού προβλέπουν ακόμη και κατάργηση του ΕΔΟΕΑΠ, με υποκατάσταση από τον ΕΟΠΠΥ και το ΕΣΥ(..!), θα υιοθετηθούν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ως μοντέλο για τις εργασιακές σχέσεις σε εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά Μέσα στο κέντρο και στην περιφέρεια.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"