ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον Γιώργου Παπαδάκη και ΑΝΤ1

Με ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί τον Γιώργο Παπαδάκη και τον ΑΝΤ1 πως πετσόκοψαν τις δηλώσεις του και παρουσίασαν άλλα αντ' άλλων. Η συνέντευξη είχε δοθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μαγνητοσκοπήθηκε, αλλά λόγω επικαιρότητας δεν μεταδόθηκε την επόμενη ημέρα αλλά την Παρασκευή το πρωί.
«Οι συντελεστές της εκπομπής επέλεξαν αντί για τα 70 λεπτά της συνέντευξης με τις ολοκληρωμένες απαντήσεις να πετσοκόψουν κυριολεκτικά τα λεγόμενα του Γιάνη σε ένα μονταρισμένο 10λεπτο και να επιδοθούν σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, συκοφαντίας, διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα αντίλογου», λένε από το γραφείο του DiEM25.
Και συνεχίζουν: «Δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε ένα ένα τα εξόφθαλμα ψέματα και τις συκοφαντίες αλλά να εξετάσουμε κάτι γενικότερο. Το ρόλο των Μέσων Μαζικής.. Ενημέρωσης που έχουν μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης/Εξαπάτησης και τη στάση μας απέναντι σε αυτά. Πολλοί μας λένε ότι γνωρίζοντας την ποιότητα των ΜΜΕ της χώρας, θα έπρεπε να περιμένουμε τέτοια φαινόμενα και να αρνούμαστε την εμφάνισή μας σε τέτοια κανάλια και τέτοιες εκπομπές. Το ότι αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως δεδομένο ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι όργανα εξυπηρέτησης συμφερόντων που αποκρύπτουν την αλήθεια ή τη διαστρεβλώνουν κάτω από τόνους λάσπης και συκοφαντίας είναι συνειδητή απόφαση».
Το χειρότερο που έκανε ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι ότι έπαιξε ένα μικρό μέρος της συνέντευξης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αποτελεί δικαίωμά του, αυτά θεώρησε σημαντικά σύμφωνα με το δημοσιογραφικό του κριτήριο, αυτά και έπαιξε.  Εως εδώ καλά. Το χειρότερο είναι λοιπόν που τα παρουσίασε σε αποσπάσματα έχοντας ταυτόχρονα στο στούντιο διάφορους καλεσμένους, όπως ο Χρήστος Κώνστας, να κρίνουν όσα άκουγαν αποκαλώντας τον Βαρουφάκη ως Μπαρουφάκη, λοιδορώντας τον ταυτόχρονα κ.ο.κ.
Είναι σαν να πάρουμε κι εμείς μία συνέντευξη του Γιώργου Παπαδάκη αύριο στην Εφημερίδα των Συντακτών και, ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή της, να βάζουμε κάποιους στις δίπλα σελίδες να τη σχολιάζουν και να ειρωνεύονται τον συνεντευξιαζόμενο δημοσιογράφο. Αυτό είναι πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ανήκουστο.
Ας πρόσεχε και ο Βαρουφάκης, ας πρόσεχε σε ποιους μιλάει και με ποιο τρόπο.
Από τον ΑΝΤ1 στον οποίο απευθυνθήκαμε, δεν είχαν προς το παρόν να δηλώσουν κάτι γιατί δεν γνώριζαν την ανακοίνωση του DIEM25.


Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn)