ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πως άλλαξε χέρια το Time Magazine

Στην ανταγωνίστριά του εκδοτική εταιρεία Meredith Corporation περιήλθε
η αμερικανική εκδοτική εταιρεία του περιοδικού «Time», Time Inc, αντί τιμήματος 2,8 δισ. δολ. Υποστηρικτές της συμφωνίας είναι οι δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιν Κοτς, «οι οποίοι είναι γνωστοί για την οικονομική υποστήριξη που παρέχουν για την προώθηση συντηρητικών πολιτικών και κοινωνικών θέσεων», όπως γράφει το BBC.
Η Meredith Corporation είναι μια εκδοτική εταιρεία που εδρεύει στην Πολιτεία της Αϊόβα, η οποία είχε κάνει ήδη δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για να αποκτήσει το Time, καθώς το περιοδικό αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες λόγω της κάμψης των διαφημιστικών εσόδων του μετά την αποχώρησή του από τον γιγαντιαίο όμιλο μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Time Warner το 2014.
Η Meredith Corporation εκτός από το Time εκδίδει επίσης τα περιοδικά People, Sports Illustrated,.
Entertainment Weekly και Fortune. Στη Βρετανία ο όμιλος Meredith εκδίδει πολλούς τίτλους, μεταξύ άλλων και τους Wallpaper, the NME, Horse &Hound, World Soccer, Uncut, Women's Own, Ideal Home και Anglers' Mail.
Η Meredith Corporation ελέγχει επίσης τις εταιρείες Family Circle και Better Homes and Gardens, καθώς επίσης και τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.
Η αρωγή των αδελφών Κοτς στην εξαγορά αφορά χορηγία 650 εκατ. δολαρίων προς τη Meredith Corporation από την εταιρεία συμμετοχών Koch Equity Development. Οι αδελφοί Κοτς ελέγχουν την Koch Industries, μια εκ των μεγαλυτέρων μη εισηγμένων επιχειρήσεων στον κόσμο με ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που ξεκινούν από τους πετρελαιαγωγούς και φθάνουν μέχρι τις... χαρτοπετσέτες.
- πηγή: tovima