ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Απολύσεις σε Νέα και Βήμα

Σε απολύσεις προχώρησε η διοίκηση των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Συγκεκριμένα από τα Νέα απολύθηκε ο αθλητικογράφος Κώστας Σωτηρίου. Στον δημοσιογράφο είχε ζητηθεί πριν από λίγο καιρό να επιλέξει ανάμεσα στην εφημερίδα και στο αθλητικό σάιτ SDNA με το οποίο συνεργαζόταν. Ο Κ. Σωτηρίου επέλεξε την εφημερίδα αφήνοντας την παράλληλη απασχόληση στο SDNA αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο καθώς από τη διεύθυνση της εφημερίδας του διεμήνυσαν  στο «πλαίσιο μαζέματος του μαγαζιού και γενικότερων περικοπών» πρέπει να αποχωρήσει από την εφημερίδα...
Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Σωτήρη Βεττάκη ο οποίος στις αρχές του Νοεμβρίου και ύστερα από 29 χρόνια στα «Νέα» και το «Βήμα» είδε την πόρτα της εξόδου «διάλεγοντας» την απόλυση από την Alter Ego (δείτε ΕΔΩ). Ο Βεττάκης  είχε γράψει τότε..
σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του από τα «Νέα»:
«Το δίλημμα δεν ήταν NEA του ΔΟΛ ή sdna.gr αλλά ΝΕΑ της Alter Ego ή sdna.gr! Εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο. Από κάθε πλευρά. Είναι άλλο να ρισκάρεις την απόλυση σου από τον ΔΟΛ και άλλο από την Alter Ego. Άλλο να σε «φεύγουν» μετά 29 χρόνια κι άλλο έπειτα από 3 μήνες. Η ιστορικότητα, η ηθική και οι αξίες του ΔΟΛ ήταν αδιαμφισβήτητες. Μακάρι να είναι και της Alter Ego και για τους συναδέλφους που συνεχίζουν, οι δύσκολες ημέρες των προηγούμενων μηνών να περάσουν ανεπιστρεπτί, να έρθουν ακόμη καλύτερες και το (νέο) «καράβι» να ταξιδεύει πάντα σε ήρεμα νερά. Να μην εγκλωβιστούν σε νέα αμπάρια και να μην πέσουν σε άλλες φουρτούνες.»
Από την alter ego του Βαγγέλη Μαρινάκη απολύθηκε και ο κλητήρας της εφημερίδας «Το Βήμα», ο μοναδικός που είχε αποφασισθεί να παραμείνει στην εταιρεία μετά την εξαγορά του ΔΟΛ. Ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, Αντώνης Καρακούσης, σύμφωνα με το enimerosi24.gr, του είπε ότι δεν υπάρχει κάποια αιτιολογία, ότι είναι απόφαση της διοίκησης και ότι ο ίδιος ούτε ρωτήθηκε, ούτε γνώριζε κάτι και πως δεν μπορεί να παρέμβει.
Σύμφωνα με κάποιες διαρροές, που ελέγχονται για τη βασιμότητά τους, ο κλητήρας της εφημερίδας «Το Βήμα» απολύθηκε γιατί, λένε, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook την ανάρτηση του απολυμένου Σωτήρη Βετάκη.

ΥΓ  Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση (και μάλιστα εκτός εταιρείας) ανάμεσα στον γενικό διευθυντή του ΔΟΛ Γ. Δήμα, τον επικεφαλής των ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ Γιώργο Μαντέλα και τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη. Η συνάντηση όπως όλα δείχνουν είχε να κάνει με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στον όμιλο το επόμενο διάστημα.