ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Αθήνας - Οι υποψήφιοι


Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική αναμέτρηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στις κάλπες, για την ανάδειξη της ηγεσίας του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, προσέρχονται από το πρωί περίπου 20.000 δικηγόροι. Η διαδικασία διεξάγεται την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Οι υποψήφιοι είναι 12, κάτι που υποδεικνύει κατακερματισμό στις κομματικές – συνδικαλιστικές παρατάξεις. Όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του ΔΣΑ θα αναδειχθεί στον β’ γύρο στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα οι  υποψήφιοι για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλλογο Αθηνών είναι:
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος (με την παράταξη «Ο δικηγόρος- Ολοι μαζί»), ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Από τον ίδιο χώρο, στηρίζεται και ο Θέμης Σοφός.. (με την παράταξη «Εργατικοί») αλλά και ο Φώτης Κωτσής («Δικηγόροι Μπροστά»), καθώς και ο Θεμιστοκλής Χατζιωάννου.
Ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και κατεβαίνει στις εκλογές για περισσότερα από 20 χρόνια διεκδικεί εκ νέου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από τον ίδιο χώρο προέρχονται ο Βασιλης Βραχιώτης («Επείγει»), ο Παναγιώτης Περάκης («Ανεξάρτητη Πρόταση-Δικηγορική Συνείδηση») η Χριστίνα Κουντούρη («Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη») και ο Παναγιώτης Γαλετσέλης («Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή»).
Από τον χώρο της αριστεράς, με ένα πιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος ο Θόδωρος Μαντάς («Παρίσταμαι Υπέρ»), ενώ με ένα επίσης πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές ο Νίκος Δαμασκόπουλος.
Τέλος, ο Άγγελος Βρεττός, με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικήγορων», διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ με το ΚΚΕ.
- πηγή in.gr