ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο Μαρινάκης δεν αφήνει (πλέον) να πέσει τίποτε κάτω

«Για πολλοστή φορά η εφημερίδα σας με στοχοποιεί ξεκάθαρα...». Αυτό αναφέρει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολή του στην «Εφ.Συν.», σχετικά με το δημοσίευμα που υπογράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου υπό τον τίτλο «Θεαματική έξοδος με... στροφή 180°» και το οποίο αναφερόταν στην ομιλία του πρώτου δημοτικού συμβούλου του Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο.
Το δημοσίευμα ανέφερε πως «οι υψηλοί τόνοι, το πολιτικό χρώμα, οι σκληροί χαρακτηρισμοί για την κυβέρνηση και οι αιχμές για Θ. Δρίτσα και Μαρία Σταθάκη» που περιείχε η ομιλία Μαρινάκη «ξένισαν, προκαλώντας ταυτόχρονα απορίες και ερωτήματα. ξένισαν, προκαλώντας ταυτόχρονα απορίες και ερωτήματα» (διαβάστε το όλο ΕΔΩ)..
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Παπασταθοπούλου απάντησε στην επιστολή και τους ισχυρισμούς Μαρινάκη αναφέροντας μεταξύ άλλων: "H δημοσιογραφία της «Εφημερίδας των Συντακτών» δεν στοχοποιεί πρόσωπα και κυρίως δεν δημιουργεί επιβαρυντικό κλίμα για κανέναν. Οι πράξεις και η δημόσια παρουσία όλων υπόκεινται στην έντιμη κριτική μας".
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Β. Μαρινάκη (που φαίνεται πως πλέον δεν θα αφήνει τίποτε να πέσει κάτω σε ό,τι τον αφορά - δείτε ΕΔΩ την απάντηση στον Θ. Καρτερό), καθώς κι η απάντηση της δημοσιογράφου Χριστίνας Παπασταθοπουλου:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Πειραιάς, 24/11/17
    Κύριε διευθυντά

    Για πολλοστή φορά η εφημερίδα σας με στοχοποιεί ξεκάθαρα, επικαλούμενη ανακριβή στοιχεία, αλλοιώνοντας εμφανώς γεγονότα και φράσεις μου. Είναι πλέον σαφές πως σκοπός αυτών των επιτηδευμένων ενεργειών δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός επιβαρυντικού επικοινωνιακού κλίματος για το πρόσωπό μου. Οπως ανέφερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και επαναλαμβάνω στην παρούσα επιστολή, αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του πειραϊκού λαού, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας. Αυτή είναι η θέση που διατύπωσα και δεν μετακινούμαι από αυτή.

    Σχετικά με την τοποθέτησή μου στο ελληνοκινεζικό φόρουμ, στην οποία αναφέρεστε και που σας επισυνάπτω, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε τόσο εσείς όσο και η συντάκτρια που υπογράφει το συγκεκριμένο άρθρο, μίλησα ενώπιον διπλωματών, δημάρχων και επιχειρηματιών τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Κίνα.

    Μεταξύ άλλων, επεσήμανα τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών, καθώς και τις γενικότερες προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται σε όλα τα επίπεδα με άξονα το λιμάνι του Πειραιά. Επ’ ουδενί καλωσόρισα το μονοπώλιο που επεβλήθη στο λιμάνι με την υπογραφή της κυβέρνησης, στο οποίο εξέφρασα την αντίθεσή μου δημόσια και τότε, αλλά και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των 3,5 χρόνων.

    Από κει και πέρα, ανεξαρτήτως αυτής της εξέλιξης, στάθηκα στην ανάγκη να βρεθεί μια φόρμουλα που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για τον Πειραιά και συνολικά για την Ελλάδα, με βάση τη διακίνηση των κινεζικών προϊόντων στο λιμάνι και την οικονομική δραστηριότητα που εκτυλίσσεται γύρω απ’ αυτή. Ευτυχώς, που στις δημοκρατίες ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει θέσεις και πρόσωπα. Ο λαός του Πειραιά το έχει πράξει ήδη έχοντας απομακρυνθεί ήδη από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν.
    Σε ό,τι με αφορά αισθάνομαι όμορφα για το γεγονός ότι είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε κάνει στον Πειραιά. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους κάθε λογής λασπολόγους. Αυτή είναι μια δέσμευση απέναντι σ’ αυτούς που υπερασπίζονται με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες τους.
    Μια απλή ανάγνωση της ομιλίας μου είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει τα όσα σας αναφέρω. Ωστόσο, φαίνεται πως ο στόχος δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας, αλλά η δημιουργία εις βάρος μου εντυπώσεων. Σας καλώ λοιπόν όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή ως αποκατάσταση της αλήθειας, σε σημείο αντίστοιχο με αυτό του αρχικού δημοσιεύματος, το οποίο μάλιστα αποτελούσε εκτός των άλλων και «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας.
Βαγγέλης Μαρινάκης


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ:
    Την ομιλία του ο κ. Μαρινάκης στο ελληνοκινεζικό φόρουμ την έκανε τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή τέσσερις μήνες αφότου το λιμάνι είχε περάσει στα χέρια των Κινέζων. Οπως αναφέρει και ο ίδιος στην επιστολή που έστειλε στην «Εφ.Συν.», μίλησε για συνεργασίες και προοπτικές με άξονα το λιμάνι του Πειραιά, η διαχείριση του οποίου -επαναλαμβάνουμε- ήδη είχε περάσει στην Cosco.
    Στη συγκεκριμένη ομιλία δεν υπήρξε καμία αναφορά για «τα αρνητικά αποτελέσματα» της «μονοπωλιακής συμφωνίας», για τους «μισθούς πείνας», για τους «πολιτικούς απατεώνες» και τους «λαοπλάνους» που κυβερνούν. Αντίθετα, ο κ. Μαρινάκης ήταν αισιόδοξος ότι «η Ελλάδα αλλάζει με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο» και επευφημούσε τους Κινέζους (δημάρχους, επιχειρηματίες κ.ά.) που επέλεξαν το λιμάνι του Πειραιά ως «πύλη για τα προϊόντα τους στις ευρωπαϊκές αγορές». Ακριβώς αυτά είναι τα στοιχεία που περιείχε το δημοσίευμά μας και τα οποία ενόχλησαν τον κ. Μαρινάκη.
    Τα ακριβή και πλήρως εξακριβωμένα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας αποβλέπουν πάντα στην ενημέρωση των αναγνωστών μας και στην ανάδειξη των πραγματικών πλευρών κάθε υπόθεσης. Η δημοσιογραφία της «Εφημερίδας των Συντακτών» δεν στοχοποιεί πρόσωπα και κυρίως δεν δημιουργεί επιβαρυντικό κλίμα για κανέναν. Οι πράξεις και η δημόσια παρουσία όλων υπόκεινται στην έντιμη κριτική μας.
Xριστίνα Παπασταθοπούλου