ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ξεκινούν σεμινάρια για δημοσιογράφους...

...στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμφώνησαν από κοινού να πραγματοποιήσουν τέσσερα σεμινάρια 2.5 ωρών το καθένα, με θέμα «Εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ».
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ειδικότερα, τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αρχικά το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017,..
στις 6 το απόγευμα στο Βόλο στο ξενοδοχείο Κυψέλη και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.30 το πρωί στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Διόνυσος.
Στο τέλος Ιανουαρίου του 2018, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχο σεμινάριο σε Τρίκαλα Καρδίτσα (ενδιάμεσα) και στη Λαμία, αν υπάρξει ενδιαφέρον.
Τα σεμινάρια θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας αλλά  και γενικότερα όσοι εργάζονται σε ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι στα σεμινάρια θα διδάξουν ο πρόεδρος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης (http://www.jour.auth.gr/?page_id=473) όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  του τμήματος ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος (http://www.jour.auth.gr/?page_id=4245).
Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον κ. Παναγιώτη Γκανά, υπεύθυνου ανάπτυξης των social media στην εταιρεία Alter Ego με θέμα τα «Τεχνικά στοιχεία για τη ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων».
Τέλος, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί,  αν υπάρξει συμμετοχή των μελών, πρόθεση της Διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος, της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, αλλά και του Επικουρικού Ταμείου, το οποίο στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επιμόρφωσης των μελών, είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο σε διάρκεια επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο δεν θα είναι δωρεάν, ωστόσο ο στόχος είναι να επιδοτηθεί.