ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Οι πληρωμένοι, οι εν αναμονή και οι απένταροι. Ολοι MEGA !

Ήταν που ήταν μπερδεμένα τα πράγματα στο MEGA, τελευταία η κατάσταση για τους εργαζόμενους παράγινε. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει, αν πρέπει και τι να διεκδικήσει από τα οφειλόμενα, πόσοι αντέχουν με τις απολαβές που ήδη έχουν εισπράξει και πόσοι άλλοι εξακολουθούν να μη μπορούν να καλύψουν τα βασικά τους έσοδα, μη έχοντας άλλη εργασία ή άλλο οικονομικό πόρο. Όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα οι συνθήκες δεν θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης από την πλευρά των εργαζομένων.
Αν αυτό βολεύει τους μετόχους; Έτερον εκάτερον.
Πάντως τα δεδομένα σήμερα έχουν ως εξής : 150 στο σύνολο των 400 περίπου εργαζομένων..
στο MEGA έχουν λάβει, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, πάνω από 5 μισθούς. Πρόκειται για εργαζόμενους μέλη της ΕΠΗΕΑ που κατάφεραν μέσω του νομικού συμβούλου της Ένωσης να δεσμεύσουν αυτό το ποσό και να το μοιράσουν μεταξύ τους.
Τι γίνεται με τους υπόλοιπους 250; Οι τεχνικοί, μέλη της ΕΤΙΤΑ, και κάποιοι από τους διοικητικούς που δεν είχαν κάνει ασφαλιστικά αλλά προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση μόλις τον Αύγουστο, έχουν στα χέρια τους απόφαση δικαστηρίου υπέρ της είσπραξης δεδουλευμένων – όπως λέγεται – 10 μηνών. Πρόκειται για περίπου άλλους 150 εργαζόμενους. Αν καταφέρουν να βρουν τιμολόγια διαφημιστικών εταιρειών και να τα δεσμεύσουν πριν δεσμευτούν από τις τράπεζες θα έχουν να εισπράττουν.
Το ίδιο έχουν κάνει και 90 περίπου δημοσιογράφοι που ακολούθησαν την ίδια οδό, μέσω της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ. Για τους τελευταίους δεν έχει βγει ακόμα καμμία απόφαση από το δικαστήριο. Αναμένεται. Αν ακολουθηθεί η διαδικασία θα έχουν και εκείνοι να λαμβάνουν οφειλόμενους μισθούς. Αν και εφόσον βρεθούν μη δεσμευμένα χρήματα από τις τράπεζες. Φέξε μου και γλίστρησα.
Τρεις ομάδες, τρεις διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, τρεις ταχύτητες. Μέχρι σήμερα σε πάνω από 250 ανθρώπους οφείλονται 13 μισθοί.
Και τι λένε οι μέτοχοι για όλα αυτά; Τα γνωστά! «Γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του καναλιού». Όσον αφορά στην όποια αποκατάσταση μιας κάποιας μισθοδοσίας ακολουθείται η γνωστή ασιατική μέθοδος. Ξέρω, μαθαίνω, ακούω αλλά κάνω τον … Κινέζο. Υπάρχει επίσης στα δεδομένα και η σοκαριστική τοποθέτηση του ισχυρού μετόχου (σ.σ. Βαρδινογιάννη) στην τελευταία συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων που έδωσε το πράσινο φως να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα (!). Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σήμαινε ότι «λεφτά δεν θα ξαναπάρετε παρά μόνο μέσω δικαστηρίων».
Κι αν αυτό σαν συνθήκη δεν είναι ανήκουστο για 400 εργαζόμενους μιας επιχείρησης που οι ίδιοι –νέοι και παλιοί- μέτοχοί της δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν, τότε τι;

- από το enimerosi24