ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Απεργία την Παρασκευή στα Πρακτορεία Τύπου

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα πρακτορεία Τύπου, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20/10 στις 9 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την επομένη, την ίδια ώρα.
Μία μέρα πριν, την Πέμπτη 19/10, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 6.30 μ.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών η εργοδοσία οδηγεί το πρακτορείο «Ευρώπη» σε πτώχευση, αφήνοντας «στον αέρα» 250 εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη το σωματείο διεκδικεί:..
  • Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο.
  • Να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα από την «Αργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου.
  • Υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα.
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης τώρα.
  • Οχι στην αντικατάσταση της εργασίας τους από εργολάβους.
  • Αμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Π. Βενέτα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο δυναμικά και διεκδικούμε το δίκιο μας! Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των θέσεων εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, είναι μονόδρομος.
Δε μας ξαφνιάζει η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Άργος», να επιτεθεί για μια ακόμη φορά, με προκλητικά ψεύδη, στο σωματείο χρεώνοντάς του προθέσεις που μόνο στη φαντασία της βρίσκονται. Αποδεικνύεται ότι έχουν θορυβηθεί από την εικόνα της τελευταίας Γ.Σ. όπου αποφασίστηκε η απεργία μας. Εκεί όπου συναντηθήκαμε οι συνάδελφοι της «Άργος» και της «Ευρώπης» με τους εργολαβικούς συναδέλφους, όπου έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο αγώνας είναι κοινός, γιατί είναι κοινός και ο αντίπαλος!
 Την Παρασκευή 20/10 εφημερίδα και περιοδικό δεν θα διακινηθεί!!! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου απεργούμε και περιφρουρούμε την απεργία μας. Όλοι στις 08:00 πμ στην πύλη της «Ευρώπης».
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου συμπαρίσταται στον αγώνα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των Πρακτορείων Τύπου:
"Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 19/10/17 στις 18:30.
Όλοι στις απεργιακές φρουρές από την Παρασκευή 9:00π.μ. έως και το Σάββατο 9:00π.μ.."