ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής Ηριάννας και Περικλή

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων υπήρξε ένταση εντός του δικαστηρίου ενώ χρειάστηκε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν εκεί.
Ήταν η δεύτερη αίτηση των δύο νέων που απορρίφθηκε, καθώς έχει προηγηθεί αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου τον περασμένο Ιούλιο με σκεπτικό ότι δεν υφίστανται ανεπανόρθωτη βλάβη από την κράτηση τους στην φυλακή.
Αρχικά ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναστολής της Ηριάννας..
«ως αβάσιμης». Τόνισε πως «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη δεν απεδείχθη». Επίσης, υποστήριξε ότι το ζήτημα της διδακτορικής της διατριβής μπορεί να αντιμετωπιστεί «με μία παράταση στο μέλλον».
Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης και του Περικλή, λέγοντας: «Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί».

«Κάνω έκκληση στο δικαστήριο σας με γενναιότητα ψυχής να δεχθεί την αίτησή μας και να αναστείλει, ανοίγοντας με την απόφασή του στην Ηριάννα, όχι μια πόρτα στην κοινωνία αλλά μία πόρτα στη ζωή» με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ο συνήγορος της 29χρονης, Θεόδωρος Μαντάς, σε μια αγόρευση που δονούνταν από την «πίστη μας στην αθωότητα και τη γνώμη μας».
- περισσότερα στο efsyn - ΕΔΩ