ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Σε ψηφιακή μορφή τα τεύχη του ιστορικού περιοδικού «Αντί»

Tα τεύχη του ιστορικού πολιτικού-πολιτιστικού περιοδικού "Αντί" ανέλαβε να επεξεργαστεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο και να τα προσφέρει στο κοινό σε ψηφιακή μορφή .
Το Αντί κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1974 έως το 2008 και ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης από τον Μάιο του 1972 και ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης από το 1974.
Το πρώτο Αντί κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1972 και περιείχε συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη, άρθρο του Γεωργίου-Αλέξανδου Μαγκάκη για την δημοκρατία, σκίτσα του Μποστ με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, μια διαφήμιση με αφίσα του Τσε Γκεβάρα και μια άλλη.. για βιβλίο του Παντελή Πουλιόπουλου.
Στη Χούντα συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού και απαγορεύτηκε η έκδοση άλλων τευχών. Το περιοδικό επανακυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου 1974, αμέσως μετά την κατάρρευση της Δικτατορίας. Γι' αυτό και στο εξώφυλλο όλων των επόμενων τευχών υπήρχε η ένδειξη «Περίοδος Β΄».
Δείτε το ψηφιοποιημένο αρχείο πατώντας ΕΔΩ