ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ενιαία ρύθμιση και για τα αναδρομικά των δημοσιογράφων

Με ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία, θα επιλύεται και το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία. Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό το θέμα θα λυθεί μέσω ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνω στη Βουλή.
Ο αρμόδιος υφυπουργός έχει δώσει εντολή να μην ενεργοποιηθούν διωκτικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων, στους οποίους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια για καταβολή αναδρομικών.. εισφορών και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που τους καταλογίστηκαν.
«Σε μία περίοδο έντονων ανακατατάξεων στον χώρο του Τύπου, δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να είναι ο αδύναμος κρίκος, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ατμομηχανή της ελεύθερης και χωρίς φραγμούς ενημέρωσης» υποστήριξε, από την πλευρά του, ο N. Ηγουμενίδης.