ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Το νερό των θαυμάτων

του Χρήστου Ξανθάκη
 
Η δυσάρεστη είδηση των ημερών; Απέρριψε το Εφετείο τις αιτήσεις αποφυλάκισης του Περικλή και της Ηριάννας.
Η ευχάριστη είδηση των ημερών; Διέγραψε η ΕΥΔΑΠ οφειλές ύψους 565.000 ευρώ από οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και κοινωνικές ομάδες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του νόμου 4389/2016.
Για το πρώτο τα είπα χθες, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Ίσως μόνο το στίχο του Yeats να συμπληρώσω, ότι «τον θάνατο ο άνθρωπος τον έφτιαξε», και να προσθέσω ότι ο ζωντανός ο θάνατος πίσω από τα κάγκελα είναι ο χειρότερος. Αλλά τίποτε δεν σταματάει και τίποτε δεν χάνεται, όσο υπάρχουν αγάπη και αγωνιστική διάθεση!
Πάμε όμως και στην ΕΥΔΑΠ, που έκανε τη χειρονομία τη σωστή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:..
«Η απόφαση αυτή ενισχύει την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ, η οποία στηρίζει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προσφέροντας επαρκή δωρεάν ποσότητα νερού.»
Ωραία είναι όλα αυτά, χαρωπά και στρόγγυλα που λέμε και στο χωριό μου. Τρίκαλα Θεσσαλίας, από νερό άλλο τίποτα, ως και ποτάμι έχουμε να διασχίζει την πόλη. Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης ωστόσο έχει τις κεραίες του ανοιχτές και για περαιτέρω πληροφορίες. Όπως διάβαζα λοιπόν την Κυριακή το έγκυρον «Βήμα», έπεσε το μάτι μου σε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Οι 26 επιχειρήσεις που έχουν ρευστό 1,15 δις. ευρώ». Και είδα φως!
Κανονικά τέτοια δημοσιεύματα δεν με απασχολούν, γιατί δεν είναι ο κλάδος μου. Αλλά είχα μόλις διαβάσει την είδηση για τη ανθρωπιστική χειρονομία κι έκανα έναν κόπο. Και ανταμείφθηκα, διότι αντίκρισα ένα ωραίο πινακάκι που έφερε τον τίτλο «Τι δείχνουν οι ισολογισμοί του α’ εξαμήνου. Εταιρείες με γεμάτα ταμεία». Εκεί λοιπόν στην πρώτη θέση ήταν η Αεροπορία Αιγαίου με 333.600.000 ευρώ και στη δεύτερη ποια νομίζετε; Μάλιστα, καλά το μαντέψατε, χρυσούν ωρολόγιον αποδίδω, η ΕΥΔΑΠ με 264.854.000 ευρώ. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως σημείωνε στο εσωτερικό του δημοσιεύματος, η ΕΥΔΑΠ έχει και μηδενικό δανεισμό!
Οπότε προσθέτεις δύο συν δύο και κάνεις λογαριασμό. Πρώτη ύλη να αγοράσει δεν χρειάζεται η ΕΥΔΑΠ, διότι της την προσφέρει ο καλός Θεούλης. Καταναλωτές έχει κοντά στα 4 μύρια και ανταγωνισμό κάτι παραπάνω από μηδενικό. Το ταμείο της είναι τίγκα, σκάνε τα συρτάρια, και φράγκο δεν χρωστάει σε κανέναν κερατά. Και είναι να απορεί κανείς που τη βλέπουν οι πάσης φύσεως «επενδυτές» και τους τρέχουν τα σάλια; Μονέδα κόβει το μαγαζί, από το πρωί ως το βράδυ. Επομένως είναι διπλές οι ευθύνες της ελληνικής πολιτείας, να μην το πουλήσει μπιρ παρά στον πρώτο χλέμπουρα που θα φλασάρει μερικά μύρια. Γιατί αυτό είναι αριστερή πολιτική, όχι απλή φιλανθρωπία…

Υ.Γ.:
Και μη νομίζετε ότι η ΕΥΑΘ πάει πίσω. Το δικό της το ταμείο διαθέτει 71.096.000 ευρώ μαζεμένα. Αναρωτιέμαι αν τα λιγουρεύεται κανένας στη νύμφη του Θερμαϊκού

- από το newpost.gr