ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μπάμπης, ο αμερόληπτος αναλυτής

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κάνει μία αποτίμηση της πορείας της οικονομίας τα 36 χρόνια που μεσολάβησαν από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σαν σήμερα το 1981.
Δείχνει και διάγραμμα με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Πολύ φτωχή η ανάπτυξη τη δεκαετία του 80 που κυβερνούσε ο Αντρέας, λέει ο Μπάμπης. Μόλις 0,7% κατά μέσο όρο. Αμέσως μετά, συνεχίζει ο Μπάμπης, ήρθε ο Μητσοτάκης ο οποίος εφήρμοσε τις σωστές μεταρρυθμίσεις.
Εν τω μεταξύ το διάγραμμα κάνει βουτιά και δείχνει ύφεση τα χρόνια του Μητσοτάκη αλλά ο Μπάμπης δεν βρίσκει λόγο να το αναφέρει αυτό αφού οι μεταρρυθμίσεις ήταν σωστές, άσχετα αν βύθισαν την οικονομία. Ύστερα ήρθε ξανά.. ο Αντρέας και η οικονομία ανέκαμψε αλλά μόνο επειδή συνέχισε την πολιτική του Μητσοτάκη, σπεύδει να μας ενημερώσει ο Μπάμπης.
Μετά η χώρα μπήκε στο ευρώ και η οικονομία εκτοξεύτηκε, λέειο ο Μπάμπης. Συμφωνεί και η παρουσιάστρια. Τότε κυβερνούσαν ο Σημίτης και ο Καραμανλής σημειώνει με τακτ ο Μπάμπης. Ο τελευταίος μάλιστα διέβλεψε ότι η οικονομία είχε πρόβλημα το 2009 και γι αυτό έκανε εκλογές για να εφαρμόσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις, εξηγεί ο καλός δημοσιογράφος
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Την αμερόληπτη επικέντρωση στα γεγονότα; Τη στιβαρή επιστημονική μέθοδο; Ή την πολιτικά ουδέτερη προσέγγιση της πραγματικότητας; Το συμπέρασμα πάντως είναι ένα: Μητσοτάκης και ευρώ = ανάπτυξη, ευμάρεια, διαφωτισμός. Αντρέας = σκότος, έρεβος, Αρμαγεδδών. 
- από το fb του Δημήτρη Τσίρκα