ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε την ΕφΣυν για συνέντευξη

 ...αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Με τρεις «δυνατές», όπως τις λένε στα δημοσιογραφικά γραφεία, συνεντεύξεις κυκλοφορεί σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Mια από αυτές είναι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ επέλεξε την ΕφΣυν (μάλλον του ταιριάζει πιο πολύ και είναι αυτή που του βγήκε από αριστερά) προκειμένου να μιλήσει και να ξεκαθαρίσει  πως «στις διεθνείς σχέσεις ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί τη χώρα, όχι το κόμμα του», κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».
Αναφορικά με όσους του καταλογίζουν πρόσδεση στον «Ατλαντισμό» ο Τσίπρας επισημαίνει..
ότι «αδυνατούν να χωνέψουν το γεγονός ότι μπορούμε ως χώρα να πραγματοποιούμε ανοίγματα χωρίς να ταυτιζόμαστε ή να παραδινόμαστε», ενώ για το κόστος αναβάθμισης των F-16 σημειώνει: «Ας φρόντιζαν όσοι προέτρεξαν σε δηλώσεις να ενημερωθούν πρώτα για να μην εκτίθενται»., ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  αφού διαπιστώνει πως «όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», παρουσιάζει αναλυτικά το πολιτικό της σχέδιο για τη θεσμική συγκρότηση του νέου φορέατ της κεντροαριστεράς.
Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μιλώντας στην ΕφΣυν αφού ξεκαθαρίζει ότι «και 50% να πάρει η Ν.Δ. δεν φτάνει, χρειάζεται συναίνεση» προχωρά στη διαπίστωση πως «ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες»...