ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου...

...με την υποστήριξη και του Μορφωτικου Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

Τριάντα χρόνια κλείνουν εφέτος από τη δημιουργία του φεστιβάλ Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί από 19 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους «Ααβόρα» και «Έλλη». Μεταξύ των υποστηρικτών του Πανοράματος είναι και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. 
Φέτος, για τον εορτασμό αυτό, το φεστιβάλ έχει καλέσει διάσημους Ευρωπαίους δημιουργούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να δώσουν και master classes για σπουδαστές και το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ανάμεσα στα πρώτα ονόματα αυτών που έχουν κληθεί είναι και ο Πολωνός σκηνοθέτης και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου..
Κριστόφ Ζανούσι, και οι σκηνοθέτες Εμίρ Κουστουρίτσα, Κεν Λόουτς και Μάρκο Μπελόκιο.
Το πρόγραμμά του φεστιβάλ θα  αποτελείται από 50 περίπου μεγάλου μήκους ταινίες – ένα τμήμα του οποίου περιλαμβάνει και νέες, άπαικτες ταινίες που προέρχονται από το εξωτερικό, ένα άλλο μέρος προέρχεται από Έλληνες εισαγωγείς, με ταινίες που  προβάλλονται σε avant-premieres, ενώ, τα διάφορα αφιερώματά του έχουν σχέση με την επικαιρότητα, ή με θέματα ή προσωπικότητες του χώρου.
Διευθυντής του Πανοράματος είναι ο κινηματογραφικός κριτικός και μέλος της ΕΣΗΕΑ Νίνος Φένεκ Μικελίδης.