ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δικαίωση της ΕφΣυν για τα βλαστοκύτταρα

Ποινικές διώξεις σε βάρος 19 προσώπων της ιδιωτικής τράπεζας βλαστοκυττάρων Stem Health Hellas αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων του ομίλου «Υγεία», στον οποίο ανήκε η εταιρεία έως το 2013, απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα της «απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας στην απάτη».
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» από την πρώτη στιγμή ήταν η μοναδική που ερεύνησε σε βάθος το θέμα της Stem Health, η οποία άφησε «ξεκρέμαστους» 30.000 γονείς, αλλά και γενικότερα το ζήτημα των βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα..
Τα συνεχόμενα ρεπορτάζ -ενδεικτικό το δημοσίευμα (10/6/2017) με τις αποκαλύψεις πρώην υπαλλήλου της εταιρείας όπου αναδεικνύονταν όλες οι παράμετροι κατάρρευσής της- προκάλεσαν την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).
Το σχετικό πόρισμα ήταν καταπέλτης, τόσο για τις ευθύνες της εταιρείας όσο και για εκείνες του ομίλου «Υγεία», ο οποίος έως εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε με συνεχόμενα δελτία Τύπου να πετάξει από τα χέρια του την καυτή πατάτα της Stem Health, αποκηρύσσοντας την οποιαδήποτε σχέση μαζί της.
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μαρίας Δήμα και του Δημήτρη Τερζή (ΕΔΩ)