ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΕΣΥ: Απαράδεκτο το εξώδικο της "Μακεδονίας"

Αναχρονιστική και εκβιαστική πράξη είναι η αποστολή της εξωδίκου δηλώσεως προς τον δημοσιογράφο, Χαράλαμπο Μπίκα, μέλος της Διοικήσεως της ΕΣΗΕΜ-Θ, από την εταιρεία Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ και τον Διευθυντή Σύνταξης αυτής Μιχάλη Αλεξανδρίδη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την ενέργεια αυτή και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της.
Με το εν λόγω εξώδικο, με απόλυτα βάρβαρο και σκοταδιστικό τρόπο, η πλευρά της εργοδοσίας επιχειρεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση ενός νομίμως εκλεγμένου συνδικαλιστικού στελέχους, εκφοβίζοντας και απειλώντας, ότι σε περίπτωση που αυτός συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα των δύο απολυθέντων δημοσιογράφων..
επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση και των επί 11 μήνες απλήρωτων εργαζομένων της Εφημερίδας Μακεδονίας, η συμπεριφορά του θα θεωρηθεί, ότι παραβιάζει τους «κανόνες της καλής πίστης» και ούτε λίγο ούτε πολύ, θα τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου.
Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποδηγέτησης των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τύπο ενώ αντιμετωπίζει με αποτροπιασμό τα νέα ήθη και τις νέες τακτικές, που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει παράνομα η εργοδοσία.
Με απόφασή του το ΔΣ, συμπαρίσταται απόλυτα στο διωκόμενο δημοσιογράφο ζητώντας την άμεση ανάκληση του κατάπτυστου κειμένου του ως άνω εξωδίκου και να παύσει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά στο μέλλον, η οποία για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες και η ΠΟΕΣΥ είναι πιστά προσηλωμένη στην προάσπισή τους.