ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ…

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ. Αυτήν που όλοι αγωνιστήκαμε για να εκπέμψει ξανά το σήμα της σε όλη την Ελλάδα. Να ξανακούσουμε τα μουσικά της σύνολα, να ξαναδούμε τα ωραία της ντοκιμαντέρ, να δούμε επιτέλους ε ι δ ή σ ε ι ς και όχι τα αφηγήματα των δανειστών μεταφρασμένα στα ελληνικά.
Ειδήσεις;
Και όμως. Αυτό που βλέπουμε δεν ανταποκρίνεται, με κάποιες εξαιρέσεις, στις προσδοκίες μας.
Τις προσδοκίες ότι επιτέλους θα απαλλαγούμε από τα γνωστά «τζάκια»… Και τις σχέσεις τους με το σύστημα προβολής.
Παράδειγμα αποκαλυπτικό.
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, καλεσμένη στο στούντιο η Ντόρα Μπακογιάννη. Οκ. Επιλογές.. είναι αυτές. Αλλά από αυτό ως τις σκηνές… ενθουσιασμού που ξετυλίχθηκαν στα παρασκήνια, υπάρχει απόσταση. Και μάλιστα μεγάλη.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, με ερωτήσεις που θυμίζουν Σκάι, με πάνελ «ανισόρροπα», με περίεργες ιεραρχήσεις των ειδήσεων…
Όσο είναι καιρός, ας συνέλθουν κάποιοι. Ή ας αφήσουν κάποιους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Να ενημερώσουν δηλαδή τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα και όχι τι θα ήθελαν να συμβαίνει, γιατί έτσι τους βολεύει.
Γιατί σήμερα στον τόπο γίνονται πράγματα πρωτόγνωρα υπέρ των «μικρών» ανθρώπων.
Των μικροσυνταξιούχων. Των απόρων. Εκείνων που δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Των αδύναμων. Δεν είναι πολλά. Είναι όμως κάτι.
Υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν λέει ότι «θα κάνω ότι ζητήσουν οι δανειστές και άλλα τόσα». Το ακούσετε αυτό από τις Ειδήσεις της ΕΡΤ; Όχι. Γιατί έτσι επέλεξαν κάποιοι.
Ε, αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει. Τώρα. Χθες.
Για να γίνει η ΕΡΤ, η ΕΡΤ μας. Και για να μην χρειάζεται να βάλουμε τίτλο «Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ»…

Ηδυ-κός Συνεργάτης (thefaq)