ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το «σκυλί του Σόιμπλε» και η «λειράτη κότα»

Καβγάς Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανής καβγάς με απίθανο υβρεολόγιο που περιλάμβανε σχεδόν όλο το ζωικό βασίλειο ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κατηγορεί μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. ότι μαζί με τη σύζυγο του Ευγενία Μανωλίδου έδινε «ραβασάκια» για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «απατεώνα» τον πρωθυπουργό και αιτιολόγησε την απόφαση της Ν.Δ. να μην υπερψηφίσει την εφάπαξ 13η σύνταξη στους χαμηλόμισθους. «O κ. Τσίπρας παραβίασε τη συμφωνία με τους ξένους. Όταν κάποιος παραβιάζει ένα συμβόλαιο, είναι απατεώνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Επιτέθηκε δε και στον..  Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κότα λειράτη». «Ο Πολάκης, ο Κρητίκαρος είχε γράψει ότι τα “όχι” είναι για τους λεβέντες και τα “ναι” για τις κότες. Μετά, όμως, όταν ο Τσίπρας έκανε το όχι-ναι τότε και ο Πολάκης είπε ένα ναι ωραίο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Παραιτηθείτε κύριε Πολάκη. Εγώ τους Κρητικούς τους είχα για λεβέντες, όχι για κότες λειράτες».

Πολάκης: Έγινες το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε

Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Γεωργιάδη ότι στο παρελθόν "έβριζε" τον Καραμανλή, τον Σαμαρά και όλη τη Ν.Δ. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πήρε μετεγγραφή στη Ν.Δ. ως ανταμοιβή για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. «Πήγες στη Ν.Δ. ως ανταμοιβή για όσα προσέφερες για τα γερμανικά υποβρύχια. Εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε», είπε ο κ. Πολάκης στον Άδωνι Γεωργιάδη.
«Έγινες το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε», πρόσθεσε σε βαρύτατο τόνο ο κ. Πολάκης. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αποικία. Δεν είναι αποικία για να ζητήσουμε την άδεια για τα μέτρα» είπε και ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη αν θα ψηφίσει τα μέτρα για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων: «Εσύ και όλη η υπόλοιπη παρέα με ποιον είστε; Τι θα ψηφίσετε σήμερα βρε, “ναι ή όχι;” Και άσε τα σάπια γύρω-γύρω».
«Εσύ και η Μανωλίδου στέλνατε ραβασάκι στο ΚΕΕΛΠΝΟ»
Ο Πολάκης προχώρησε όμως και σε βαρύτατες καταγγελίες κατά Γεωργιάδη για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας. «Εγώ κοιμάμαι πολύ ήσυχος γιατί δεν με βαστά κανένας. Εσένα όμως σε βαστάνε. Έστελνες ραβασάκια και εσύ και η γυναίκα σου για το ποιον θα διορίσουν  στο ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ταΐζατε ένα σύστημα με τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ που έφτασε και στα 20 εκατ. ευρώ διαφημιστικής δαπάνης για να σε λιβανίζει. Παρέα με τους δικούς σου της ΔΑΚΕ μοιράζατε ρουσφετάκια, βολέματα, γλειψίματα» πρόσθεσε.

Άδωνις: Είσαι υποκείμενο, ψεύτης, αρχιγαϊδούρι και θρασύδειλος

Οι αναφορές του κ. Πολάκη προκάλεσαν την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απείλησε με μηνύσεις. «Να φέρεις τώρα τα ραβασάκια, αλλιώς θα κάνω μήνυση» είπε και τον κάλεσε να μην κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Απηύθυνε δε νέες ύβρεις κατά του αναπληρωτή υπουργού. «Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι, ψεύτη, θρασύδειλε απατεώνα. Παλιοψεύταρε, Κρητίκαρε. Υποκείμενο. Αρχιγαϊδούρι» είπε εκτός εαυτού ο κ. Γεωργιάδης.
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής της Ν..Δ Μάριος Σαλμάς ο οποίος έχει υποβάλει μήνυση στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. «Τα Σφακιά έχουν βγάλει χιλιάδες άντρες και μια πουλακίδα που λέγεται Πολάκης» είπε ο Μάριος Σαλμάς.
- πηγή: news247.gr