ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Δεν δικαιούμαστε να είμαστε σιωπηλοί

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 συμπαρίστανται στους απολυμένους και απλήρωτους της «Μακεδονίας»

 Aνακοίνωση συμπαράστασης έβγαλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που στέκονται αλληλέγγυα απέναντι στους απολυμένους στην εφημερίδα «Μακεδονία» και τους απλήρωτους  για 11 μήνες συναδέλφους τους.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν τη φωνή τους με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και ζητούν:
-  Την άμεση ανάκληση των 2 νέων απολύσεων των συναδέλφων μας για να μην προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων
-  Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν για 11 μήνες απλήρωτοι
Καταγγέλλουν την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε εν είδει προειδοποίησης με την αποστολή εξωδίκου από μέρους της.. διεύθυνσης της εφημερίδας σε βάρος δημοσιογράφου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 αναφέρουν:
Η «γυμνή» αλήθεια είναι ότι ο Τύπος της Θεσσαλονίκης (μετά το λουκέτο και τις μαζικές απολύσεις στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ) βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια απαξίωσης έως πλήρους εκμηδένισης των θέσεων εργασίας, την φέρουν ακέραια οι εργοδοτικοί χειρισμοί. Η περαιτέρω «υπομονή» και η διαιώνιση της σιωπής γύρω από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (αντί να αποτελούν εδώ και μήνες μείζον ζήτημα για την πόλη) το μόνο που φαίνεται πλέον να διασφαλίζουν είναι οι συνθήκες γενικευμένης βουβαμάρας σε ένα ακόμα χτύπημα στην καρδιά της ενημέρωσης που μπορεί, πολύ σύντομα, να αποβεί μοιραίο για την ιστορική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας.
Ως εργαζόμενοι δεν δικαιούμαστε να είμαστε σιωπηλοί, πολύ περισσότερο που το αντικείμενο της δουλειάς μας αφορά τη δημόσια ενημέρωση της κοινωνίας που πρέπει να γίνεται σε συνθήκες αξιοπρέπειας και όχι υπό το καθεστώς ομηρίας, συνεχών περικοπών, απειλών και απολύσεων.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ3