ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ωρα μηδέν για Βήμα και ΝΕΑ

Χαμός στον Πήγασο του Μπόμπολα - Τραγική η κατάσταση στο Real Group

Περίμεναν όλη μέρα χθες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου(!) να γιορτάσουν της... Παναγίας, αλλά τελικά δεν θα πάρουν τίποτε.
Στην τελευταία ενημέρωση που είχαν, έμαθαν, πως οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς και όποια χρήματα έβαλε ο Σταύρος Ψυχάρης, αν τα έβαλε, δεσμεύτηκαν. Οπότε δεν απέμεινε τίποτε για τον απλήρωτο κόσμο της Μιχαλακοπούλου. Κάνει προσπάθειες η ιδιοκτησία να τα ξεμπλοκάρει όπως υποστηρίζει.
Μπήκαμε ήδη στον πέμπτο μήνα καθυστέρησης της μισθοδοσίας κι έρχονται και γιορτές, οπότε πρέπει να δοθεί και το δώρο. Εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι εκεί, δεν μπορούν να κάνουν και απεργία. Τι..
θα κέρδιζαν, άραγε; Τέτοιες μέρες έκλεισε και η Ελευθεροτυπία πριν από χρόνια, ήμασταν απλήρωτοι κι εμείς από τον Αύγουστο αλλά τότε βρισκόμασταν στην αρχή της κρίσης κι εμείς κατεβήκαμε σε απεργία. Τώρα δεν είναι ίδια τα πράγματα, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.
Ισχύει δε πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το εκτυπωτικό χαρτί στο ΔΟΛ, από την προηγούμενη εβδομάδα. Χώρια που η απογοήτευση στα γραφεία του οργανισμού και τους εργαζόμενους εκεί είναι διάχυτη.
Την ίδια ώρα ένας αντίστοιχος χαμός γίνεται στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα. Απλήρωτοι κι εκεί από τον Αύγουστο, την Πέμπτη έκαναν τρίωρη στάση εργασίας.
Τραγική είναι και η κατάσταση στο Real Group. Από το Σεπτέμβριο μετράει η καθυστέρηση της μισθοδοσίας, με τους εργαζόμενους να μην έχουν λάβει αυτή τη φορά ούτε καν το τακτικό, μηνιαίο, e-mail που τους ενημέρωνε πότε θα πληρωθούν μέσα στο μήνα.
Σημειώστε πως σε όλους τους παραπάνω πρέπει να μπει τώρα και το Δώρο Χριστουγέννων. Το οποίο είναι υποχρεωτικό από το νόμο. Ακόμα και αν το πληρώσουν (μόνο αυτό) οι ιδιοκτήτες θα έχουν προσθέσει έναν ακόμα μήνα καθυστέρησης, Εκτός και αν πληρώσουν δύο μισθούς! Πόσο πιθανό να το θεωρήσουμε αυτό;
Χάος...

Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)