ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στη γραμμή Σόιμπλε ο Μητσοτάκης

Την ώρα που τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον δυσεπίλυτο γρίφο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να εξασφαλίσει τη συναίνεση Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στις... διαταγές Σόιμπλε.
Αρνητικό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με δήλωσή του που περιγράφει το σκεπτικό με το οποίο θα προσέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ονομαστική ψηφοφορία (σ.σ. αναμένεται να ψηφίσει «παρών») στη Βουλή για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (παροχή έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου), ο πρόεδρος της ΝΔ.. διαμηνύει στον πρωθυπουργό «να μην ψάχνει να βρει συνενόχους σε αυτή την τυφλή πορεία. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας».
Ταυτίζεται, μάλιστα, απόλυτα με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας «παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα: ότι με βάση το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

- πηγή: fsyn.gr