ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Καπετάνιος γαλέρας

Στέλνουν φίλοι μηνύματα για να απαντήσω σε "καταγγελίες" για το Documento και τις "συνθήκες γαλέρας". Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολλά. Άνθρωποι που όταν τους γκουγκλάρεις, ως δημοσιογράφοι έχουν μοναδική "επιτυχία" τους την καταγγελία για το Documento, καταγγέλουν πως ΘΑ δούλευαν με 300 ευρώ το μήνα. Στο Documento οι δημοσιογράφοι δουλεύουν όλοι με μισθολόγιο και με μισθούς πάνω από 600 ευρώ καθαρά.
Μου κάνει εντύπωση (καταλαβαίνω ωστόσο) την έκταση που έχει πάρει η "καταγγελία" η οποία apriori χαρακτηρίζεται έγκυρη. Μου κάνει επίσης εντύπωση, πως αυτή που την κάνει και όσοι την αναπαράγουν, κάνουν την πάπια για τις πραγματικές γαλέρες που έχουν απλήρωτους συναδέλφους επί 7 και 8 μήνες.
Η εφημερίδα και το site έχουν καταθέσει στο Ταμείο καταστάσεις με μισθούς και ασφάλιση των..
εργαζόμενων. Συνεπώς έχουμε αποδείξεις για όσα λέμε. Αυτή έχει;
Εύχομαι στη συνάδελφο να βρει πραγματικά δουλειά. Αλλά να θυμάται, πως και σε αυτή τη δουλειά και σε κάθε δουλειά, δεν γίνεσαι καλός ή ήρωας τρώγοντας σάρκες άλλων. Γίνεσαι απλώς κωλόπαιδο. Λέρα, όχι γαλέρα.
Σε όσους αναπαράγουν άκριτα όσα γράφτηκαν, δηλαδή πως η δημοσιογράφος ΘΑ δούλευε σε γαλέρα, στην οποία δεν δούλεψε (μήπως αυτό ήταν το πρόβλημα;) αφιερώνω μερικές κουβέντες του Καμύ
"Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει".

Κώστας Βαξεβάνης (fb)

- διαβάστε σχετικά:
- «Προτιμώ λάντζα, παρά δημοσιογράφος της ξεφτίλας!»
- Η εργασιακή αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα όλων