ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Bόμβες...

Επικαιρότητα (εν συντομία)

ΤΟΥΡΚΙΑ - 44 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ Ο απολογισμός της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη ανέρχεται πλέον σε 44 νεκρούς και 155 τραυματίες, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Η κουρδική οργάνωση ΤΑΚ η οποία προέρχεται από διάσπαση του ΡΚΚ ανέλαβε το απόγευμα της Κυριακής την ευθύνη για την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
ΚΑΙΡΟ
«Μαύρη Κυριακή» 11 Δεκεμβρίου, που μάλιστα έτυχε να συμπίπτει με την Ημέρα της Γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ και αποτελεί ημέρα εθνικής αργίας για πολλά αραβικά..
  κράτη, αποτελεί η χθεσινή ημέρα πένθους για την Αίγυπτο, με την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Αμπασέια, πολύ κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καΐρου, και το κυριότερο, σε μία εκκλησία που συνορεύει με την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο. Ο τραγικός απολογισμός 25 νεκροι κι 35 τραυματίες... 
ΣΥΡΙΑ Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιου από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Με τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης ξεκινάει αυτή την εβδομάδα ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εργασιακά και οι δημοσιονομικοί στόχοι μετά το 2017. Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς αλλά και τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 - 17 Δεκεμβρίου.
ΣΤΑΔΙΟΥ - ΒΟΜΒΑ Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου λίγο πριν τις 10 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής στο χώρο μπροστά από το υπουργείο Εργασίας. Με ελεγχόμενες εκρήξεις εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε σακίδιο, για τον οποίο προειδοποίησε άγνωστος τα ξημερώματα.
ΚΚΕ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ «Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη ΧΑ και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου.
- πηγή: Στο Κόκκινο