ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εξω από το Μαξίμου οι απλήρωτοι του Mega

Tι τους είπε ο Δ. Τζανακόπουλος

«Δώστε λύση στην απληρωσιά μας / Εργαζόμενοι Mega». Αυτό έγραφε το πανό των απλήρωτων εργαζόμενων του καναλιού που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιάννης Καφάτος (εκ των εργαζόμενων του Mega) αναρτώντας την φωτογραφία έγραψε σχετικά στο fb:
Δεν μπορεί οι εργοδότες να ευημερούν, να συντρώγουν με την εξουσία και οι εργαζόμενοι να ..
μένουν απλήρωτοι. Οι τελευταίες επιλεκτικές πληρωμές δείχνουν το μένος τους εναντίον των ανθρώπων που δούλευαν στο κανάλι τους. Γιατί; Ο κάθε επιχειρηματίας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην επιχειρήσή του. Υποχρεούται όμως να είναι κύριος στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε Κυρίους και Κυρίες που εργάζονται στο "μαγαζί" του.
Όλα τ' αλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.


Oι εργαζόμενοι είχαν και συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλο έξω από το Μαξίμου με τον οποίο συζήτησαν το θέμα του ΜΕGA. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι είναι σε κατάσταση ομηρείας και απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες και ζήτησαν τη μεσολάβηση της Κυβέρνησης ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν.
Επίσης στον Τζανακόπουλο ρώτησαντι θα γίνει αν τελικά λόγω της διαδικασίας αδειοδότησης, στην οποία οι μέτοχοι του καναλιού την τελευταία στιγμή δεν πήραν μέρος, πέσει μαύρο στο κανάλι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε να συναντηθεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους νομικούς εκπροσώπους των σωματείων τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ) και την Υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου - την Δευτέρα το πρωί ώστε να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα νομοθετικής ρύθμισης που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της ομηρείας στην οποία έχουν περιέλθει.