ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σαββίδης σε Μάρη: Δώσε 4 εκατ. και φεύγω

- Σε ποιον θα «κληρώσει» τελικά το ΕΘΝΟΣ; 
- O Σαββίδης έχει βρει νέα γραφεία 

Δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης με αφορμή τα δημοσιεύματα, κυρίως στο διαδίκτυο, που αναφέρονται  στο ενδεχόμενο ή ακόμη και στη βεβαιότητα αποχώρησής του από την εφημερίδα «Εθνος» και της ολοκληρωτικής μεταβίβασης της στην 24Μedia του Δημήτρη Μάρη.
Το «διαζύγιο» με τον Δ. Μάρη θεωρείται δεδομένο, με την εταιρεία Dimera του Σαββίδη να παραμένει προς το παρόν η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Έθνους», και όπως αναφέρουν..
δημοσιεύματα εφημερίδων, ουδείς γνωρίζει ποιος από τους δύο θα αποχωρησει από την εφημερίδα.
Με δεδομένες τις δυσλειτουργίες στη συνύπαρξη Σαββίδη και Μάρη στο «Έθνος» από την πλευρά του ομογενη επιχειρηματία η λύση που προτάθηκε είναι ένα «διαζύγιο» με δύο ενδεχόμενα: είτε να αναλάβει την εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της 24Media καταβάλλοντας ένα ποσό ως αποζημίωση, είτε η Dimera του Σαββίδη να αναλάβει και το μάνατζμεντ, με την πλήρη αποχώρηση του Μάρη και των ανθρώπων του.
Την προηγούμενη Παρασκευή οι δύο πλευρές κατέληξαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σε μια καταρχήν συμφωνία. Ο ιδιοκτήτης της 24Media θα έπαιρνε εκτός από το μάνατζμεντ και την ιδιοκτησία του Έθνους, ενώ ο Σαββίδης θ’ αποχωρούσε λαμβάνοντας μία αποζημίωση λίγο πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Αυτό που απέμενε ήταν να αποτυπωθεί η εν λόγω συμφωνία εγγράφως και να γίνει δεσμευτική (τρόπος καταβολής χρημάτων, χρονικές προθεσμίες, κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμα δεσμευτική.
Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι να συνεχιστεί η συνύπαρξη Σαββίδη – Μάρη και η έκδοση του Έθνους με τη σημερινή της μορφή. Το πιθανότερο σενάριο είναι το «διαζύγιο».
Πάντως από την πλευρά του Πόντιου επιχειρηματία διευκρινίζεται πως αν η συμφωνία με Μάρη δεν προχωρήσει, η εφημερίδα θα περάσει πλήρως στα χέρια του Σαββίδη και η έκδοσή της θα συνεχιστεί κανονικά. Συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη υποστηρίζουν πως έχουν ήδη βρεθεί τα γραφεία που θα στεγάσουν τη νέα έκδοσή της.

ΥΓ 1  Ο Ιβάν Σαββίδης στον πλειστηριασμό τον περασμένο Ιούλιο είχε πάρει με τρία εκατ. ευρώ Έθνος και Έθνος της Κυριακής και με 580.000 ευρώ την Ημερησία.

ΥΓ 2  Ο,τι και να γίνει, το κλίμα στην εφημερίδα «Εθνος» είναι βαρύ με τους εργαζόμενους να μην γνωρίζουν ποιος θα είναι τελικά ο εργοδότης τους και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο εργασιακό τους μέλλον...