ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μετά τον ΑΝΤ1 έμεινα για επτά-οκτώ μήνες άνεργος

(...) Εμείς οι δημοσιογράφοι κουράσαμε τον κόσμο με συζητήσεις που δεν ολοκληρώνονταν ποτέ, με τα ατέλειωτα παράθυρα και τα κείμενα-σεντόνια που γράφαμε στις εφημερίδες! Εχουμε πραγματικά πολύ μεγάλη ευθύνη που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στις ενημερωτικές εκπομπές και επιλέγει να μάθει τι συμβαίνει μέσα από τα social media, όπου η πληροφορία πολλές φορές είναι λανθασμένη. Κάναμε μεγάλη ζημιά στον ίδιο μας τον κλάδο, όταν φιλοξενούσαμε στις εκπομπές μας πολιτικούς που το μόνο που έκαναν ήταν..
να λέει ο καθένας «το μακρύ και το κοντό του» και να πλακώνονται μεταξύ τους, λέγοντας πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης.
(...)
Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα από τα παιδιά μου για την οικονομική κρίση. Και να ήθελα να το κάνω, δεν θα μπορούσα, γιατί όταν τέλειωσε η συνεργασία μου με τον ΑΝΤ1 έμεινα για επτά οκτώ μήνες άνεργος, οπότε εκεί που στο σπίτι μας έμπαιναν δύο μισθοί ξαφνικά έμπαινε ένας. Την κρίση, λοιπόν, τη νιώσαμε οικογενειακώς στην τσέπη μας και έπρεπε να τους μιλήσουμε -και η μητέρα τους και εγώ- για να καταλάβουν ότι θα ζούσαμε με συγκεκριμένο budget. Βέβαια, αυτό ισχύει και τώρα που εργαζόμαστε και οι δύο, γιατί οι αμοιβές που παίρνουμε όλοι μας δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Γνωρίζουν καλά, λοιπόν, ότι τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα. Ειδικά το μεγάλο το παιδί ήξερε ότι θα είχαμε τρομακτική δυσκολία αν περνούσε σε σχολή εκτός Αθηνών.

- απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκου Μερτζάνη που έδωσε (μαζί με τους άλλους δύο παρουσιαστές της ζωντανής πρωινής εκπομπής «Απευθείας» της ΕΡΤ) στο TV Page της Νέας Σελίδας