ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πέθανε ο Βασίλης Μουλόπουλος

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.
Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής και πρόεδρος του δ.σ. Left Media στο Κόκκινο.
Ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διετελέσει..
και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οικείους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια».