ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Νεοναζιστικά δεκαοχτάρια

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Ω​​στε λοιπόν υπάρχει και στην Ελλάδα ακροδεξιά βία. Δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Εχουμε και στα μέρη μας νεοφασίστες και παλαιοφασίστες, νεοναζιστές και παλαιοναζιστές, που δέρνουν και μαχαιρώνουν μετανάστες και Τσιγγάνους· εισβάλλουν σε στέκια και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά· πετάνε μολότοφ σε «Φαβέλες» και «Λιμπερτάτιες», αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα· εκπαιδεύονται στα όπλα .. πάνω στα βουνά «για να ανακτήσουν την Ελλάδα που ξεπουλήθηκε στους σιωνιστές»· ξεμοναχιάζουν ομοφυλόφιλους για να τους σωφρονίσουν με κλωτσιές, μπουνιές και κλοπές· μαγαρίζουν τάφους ή γκρεμίζουν μνημεία αφιερωμένα στο Ολοκαύτωμα που οργάνωσε ο αγαπημένος τους Αδόλφος· πολιορκούν με ελληνοχριστιανικό πάθος θέατρα όπου οι αντίχριστοι τολμούν να παρουσιάσουν έργα που παίχτηκαν προ δεκαετιών στην απολίτιστη Εσπερία.
Ναι, φαίνεται πως υπάρχουν κι εδώ επιθετικότατοι ακροδεξιοί. Δεν έχουν το μονοπώλιο της βίας οι αντισπισιστές, οι νεολουδίτες που καταστρέφουν με νήπιο πάθος τα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό, οι σαββατοκυριακάτικοι μολοτοφοβόλοι του Πολυτεχνείου, που έχουν την οικτρή ψευδαίσθηση ότι τυγχάνουν επαναστάτες, και οι βιτρινοθραύστες, που έχουν την ακόμα πιο οικτρή ψευδαίσθηση ότι αντιεξουσία είναι ο τσαμπουκάς και αναρχισμός ο τραμπουκισμός. Οσοι διαβάζουν τις ειδήσεις εκείνες που δεν τις γράφουν οι τρεις στις τέσσερις εφημερίδες και δεν τις λένε τα τέσσερα στα πέντε κανάλια, και όσοι δεν είναι της άποψης ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ΛΑΟΣ κατά τι σκληρότερο, δεν χρειάζονταν τη σύλληψη των νεοναζιστών της οργάνωσης «Combat 18» για να το μάθουν.
Οι Ελληνες δεκαοχταράκηδες και οι ξένοι ομοϊδεάτες τους πάσχουν από κάποιας μορφής θρησκοληψία. Θεός τους είναι ο Χίτλερ, ίσως ο χειρότερος άνθρωπος που περπάτησε ποτέ στη γη. Το «18» είναι ιερό γι’ αυτούς. Κωδικοποιεί, βάσει του λατινικού αλφαβήτου, τα αρχικά του χιτλερικού ονοματεπώνυμου. Ιερό το εφιαλτικό, το τερατώδες.
Οι νεοναζιστές όλου του κόσμου χαίρονται όταν ακούνε Αουσβιτς, Μαουτχάουζεν ή «τελική λύση». Μαζί τους χαίρονται και οι ημεδαποί χιτλερόφρονες, που δεν υπολογίζουν σαν κάτι παραπάνω από ποντίκια τους Ελληνοεβραίους που αφανίστηκαν. Οι «Combat» κομπάζουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Μάλιστα. Κι ωστόσο, γνήσιοι, γνησιότατοι Ελληνες μακελεύτηκαν από τα ινδάλματά τους στον Δομοκό, στα Καλάβρυτα, στη Βιάννο. Ακόμη δεν το πληροφορήθηκαν;

* το κείμενο του Παντελή Μπουκάλα είναι από την «Καθημερινή»