ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ο Ψυχάρης και το λαγούμι στο Πόρτο Χέλι

(...) Το τεχνητό λιμάνι που κοσμεί την ιδιωτική παραλία της βίλας Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι φαίνεται να έχει ενισχυθεί από τόνους τσιμέντο, πάνω στο οποίο προστέθηκαν βράχια για να δείχνει φυσικό.
Τον Ιανουάριο του 2008, οι Αρχές εντόπισαν τεχνητό λιμάνι από τσιμέντο και βράχια, πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας σιδερένιος κάβος. Για την κατασκευή του λιμανιού είχε γίνει παράνομη επιχωμάτωση της θάλασσας σε βάθος περίπου 20 μέτρων.
Ακόμη, σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας.. και άνδρες των λιμενικών αρχών, εντοπίστηκε ένα τσιμεντένιο μονοπάτι που ξεκινά από τη βίλα και καταλήγει στην παραλία διευκολύνοντας τους ενοίκους να έχουν άνετη πρόσβαση στη θάλασσα, καθώς και μια μεγάλη κατασκευή ύψους 1 μέτρου, που εκτείνεται σε όλο το μήκος της ακτής, σε απόσταση μόλις 2 μέτρων από τη θάλασσα.
Ο νέος ιδιοκτήτης είχε φροντίσει επίσης να περιφράξει όλες τις εισόδους που οδηγούν στην παραλία τοποθετώντας φράχτη από συρματόπλεγμα προκειμένου να αποτρέψει την πρόσβαση στην ακτή για τους λουόμενους.
Παρ’ όλες τις επιτόπιες αυτοψίες, τα πρόστιμα και τα εξώδικα, το τεχνητό λιμάνι με την πριβέ παραλία έμεινε ως είχε αφού κανείς δεν άγγιξε ούτε πετραδάκι από την ιδιοκτησία του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος στην πορεία του χρόνου θωράκισε ακόμη περισσότερο το κτήμα, τοποθετώντας κάμερες παντού, υψώνοντας τσιμεντένιους φράχτες και συρματοπλέγματα άνω των 2 μέτρων και δημιουργώντας ένα φρούριο μέσα στο οποίο σκόπευε να μείνει για πολλά χρόνια.
Μάλιστα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο Ψυχάρης τα τελευταία χρόνια, και γι’ αυτό δυσκολεύεται στις μετακινήσεις του, έδωσε εντολή να σκαφτεί ένα μεγάλο υπόγειο τούνελ, βάθους 80 μέτρων, που ξεκινά από την κύρια κατοικία του κτήματος και καταλήγει ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.
Η μετακίνησή του στην παραλία μέσω του τούνελ γινόταν με χρήση ανελκυστήρα, κάτι που αναμένεται να διαπιστώσει τις επόμενες ημέρες και ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας.

- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Φρίξος Δρακοντίδης και Στέλιος Μορφίδης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα
**  Την περασμένη εβδομάδα το υπερπολυτελές ακίνητο του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι εκπλειστηριάστηκε από την Alpha Bank για 11,75 εκατ. ευρώ. Ο Ψυχάρης προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ματαιώσει με εξώδικο τον πλειστηριασμό, επικαλούμενος ότι η διαδικασία είναι παράνομη γιατί το ακίνητο βρίσκεται εντός δασικής έκτασης. Μάλιστα απέστειλε και δεύτερο εξώδικο προσπαθώντας να μπλοκάρει τη διαδικασία, ισχυριζόμενος ότι θα πληρώσει τα χρέη του προς την τράπεζα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.    
Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και το ακίνητο-φιλέτο στο Πόρτο Χέλι καταχωρήθηκε στον Ελβετό μεγιστάνα επενδυτή Νιλ Ρίμερ. Με τίμημα 11,75 εκατ. ευρώ, το σφυράκι του πλειστηριασμού από την Alpha Bank χτύπησε υπέρ του Ελβετού κροίσου βάζοντας τέλος σε μια μάχη για γερά νεύρα και ακόμα πιο γερά πορτοφόλια...