ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Πως χτίζεται το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών

Μια νυχτερινή σύσκεψη στην Κολοκοτρώνη 8

(...) O Γιώργος Χρ. Ζέρβας είχε έρθει ένα βράδυ στην Κολοκοτρώνη 8, έστησε τις κάμερες μέσα στο γραφείο του διευθυντή και κινηματογράφησε όλη τη σύσκεψη. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας: δεν ήμασταν όπως είμαστε συνήθως.
Η αλήθεια είναι πως στο φιλμ παρουσιαζόμαστε κάπως πιο... μαζεμένοι (για να το θέσω ευγενικά). Στη συγκεκριμένη σύσκεψη που θα δείτε στο «ΜΕΤΑ - στοιχεία για το 2017» δεν είπε για το 12ο συνέδριο του ΚΚΕ ο Γιώργος Πετρόπουλος, δεν είπε για τον Καζαντζίδη (και τον Τρότσκι) ο Τάσος Παππάς, δεν είπε για τον Μάο η Ελένη Γκρούη, δεν είπε για τον Μπακούνιν και τον Κροπότκιν ο Γιώργος Τσιάρας, δεν είπε για την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Γιάννης Σμυρλάκης κ.ο.κ. Αφήστε που ο διευθυντής Νικόλας Βουλέλης μάς απευθυνόταν με το «κύριε ή κυρία συνάδελφε» κι έτσι.
Δεν θυμάμαι ποτέ τον διευθυντή να μου λέει «τι ειδήσεις έχουμε από τα ΜΜΕ;», συνήθως με ρωτάει με άλλο τρόπο που δεν μπορώ να σας αναφέρω εδώ. Αλλά εντάξει, ας σοβαρευτούμε λίγο: στο απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» θα παρακολουθήσετε πώς επιλέγουμε το πρώτο θέμα και πώς καταλήγουμε στον βασικό τίτλο που βλέπετε κι εσείς την επόμενη μέρα. Εχει ενδιαφέρον να μάθετε πώς χτίζεται το πρωτοσέλιδο με ιδέες και προτάσεις απ’ όλους μας.

- από κείμενο του Δ. Κανελλόπουλου στην EφΣυν (ΕΔΩ)