ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Και ξαφνικά(;) Μαρινάκης για Mega

- Πρόταση στο ΕΣΡ για ένταξη στα θεματικά κανάλια 
- Η επιστολή Αλτερ Εγκο, η απάντηση της Τηλέτυπος και οι ισχυρές επιφυλάξεις από τους εργαζόμενους που δεν εμπιστεύονται τους μετόχους...

Tρέχουν οι εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA καθώς το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση αύριο την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος εάν δεν δηλωθεί πρόθεση να εκπέμψει ως θεματικός, θα πρέπει να διακοπεί η εκπομπή του.
Ο μέτοχος Βαγγέλης Μαρινάκης (Αλτερ Εγκο) έστειλε επιστολή στο ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕ προκειμένου να υποβληθεί στο ΕΣΡ δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας..
του προγράμματος από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό. Το ΔΣ απάντησε στην Αλτερ Εγκο αναφέροντας μεταξύ άλλων:
(...) Με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι η επιστολή σας σηματοδοτεί της ανάληψη της διαχείρισης και εξυγίανσης της εταιρείας και του τ/σ Mega. Οπως θα γνωρίζετε είναι απαραίτητο η εταιρεία σας να καταθέσει άμεσα το επιχειρηματικο σχέδιο ωστε να μην χρειαστεί το ΔΣ να δηλώσει παύση πληρωμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα το ΔΣ ανέφερε ότι θέτει τις παραιτήσεις των μελών του στη διάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι - που εξακολουθούν να μην εμπιστεύονται τους μετόχους- ενημερωθηκαν σημερα τυχαία ότι συνεδριάζει στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».  Ο ένας με τον άλλο μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο συνεδρίασης και όταν άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη του ΔΣ από την αίθουσα, τους ζητησαν να ενημερωθούν για το αντικείμενο της συνεδρίασης και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους και το κανάλι.
Ο πρόεδρος Γιώργος Μήτραινας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών. Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του μετόχου Βαγγέλη Μαρινάκη (Αλτερ Εγκο) στο ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕ προκειμένου να υποβληθεί στο ΕΣΡ δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματος από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό.
Στο κατά πόσον η πρόταση θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, το ΔΣ απάντησε ότι θα ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη, από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.
Το ΔΣ δήλωσε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών. Ενημέρωσαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος (ο Ιβάν Σαββίδης) «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega».
Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων ενώ είπαν πως δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες. Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά στους εργαζόμενους».

Οι εργαζόμενοι του Mega επισημαίνουν ότι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουν έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων. «Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο “μαύρου” στο Mega και στις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.