ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Στις 13 Μαρτίου θα αποφασίσει το ΕΣΡ για το Mega

Στις 13 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΕΣΡ για να αποφασίσει επί του αιτήματος των μετόχων του MEGA για να διεκδικήσει θεματική άδεια (δείτε ΕΔΩ), το οποίο και κατατέθηκε επίσημα σήμερα, Δευτέρα. Το εν λόγω αίτημα υποστηρίζουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ακρόαση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, εμφανίστηκαν.. δικηγόρος εκ μέρους της εταιρείας, αλλά και εκπρόσωπος μερίδας των εργαζομένων.
Από την πλευρά της εταιρείας, σύμφωνα με το ΕΣΡ, «αναπτύχθηκε το αίτημα να θεωρηθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ως θεματικός και να συνεχίσει να λειτουργεί ως και την προκήρυξη των αδειών εθνικής εμβέλειας για μη ενημερωτικούς σταθμούς». Ο εκπρόσωπος, ανέφερε πως υπάρχει σχετική πρόταση από την Alter Ego που συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, με την οποία συμφωνεί ακόμη ένας μέτοχος.
Μάλιστα, κατατέθηκε στο ΕΣΡ σχετική επιστολή, μαζί με υπόμνημα της εταιρείας, ενώ η πρόταση φαίνεται πως στηρίχθηκε και από τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας.
Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο εκπρόσωπος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ενημέρωσε πως «δεν υπάρχει ακόμη επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού – θεματικού και ότι έχει δοθεί εντολή για να αναπροσταρμοστεί το πλάνο που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ως ενημερωτικού».
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας μάλιστα απαντώντας στην επισήμανση ότι κατά το νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός θα πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα, απάντησε σύμφωνα με την ενημέρωση πως «ο αριθμός 50 είναι μικρός, υπέθεσε ότι πιο ρεαλιστικός είναι ένας αριθμός μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων, αλλά επιφυλάχθηκε γιατί δεν έχει γίνει ακόμη σχετική μελέτη», ενώ υποστήριξε πως η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», δεν μπορεί προς το παρόν να προσκομίσει φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως η εταιρεία έχει καταβάλει επιλεκτικά μισθούς δύο μηνών σε αριθμό εργαζομένων, και σύμφωνα με το ΕΣΡ ζήτησε προθεσμία υποβολής υπομνήματος μέχρι τις 12 Μαρτίου. Την επόμενη, θα συνεδριάσει το ΕΣΡ για να αποφασίσει για την τύχη του MEGA. 

Χρήστος Ξανθάκης (newpost)