ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ψυχάρης: Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Παναθηναϊκούς!

Ο Ελβετός Μίδας που πήρε τη βίλα στο Πόρτο Χέλι

- Ξέρεις τι θέλω;
- Τι θέλετε, κύριε Ψυχάρη;
- Να βάλω μια ταμπέλα στην πόρτα που να λέει: «Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Παναθηναϊκούς».
Αυτή ήταν η πρώτη στιχομυθία μεταξύ του τότε ισχυρού εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος μόλις είχε αγοράσει τη βίλα Περατικού, με κάποιον από το προσωπικό της εξοχικής κατοικίας πριν από περίπου δέκα χρόνια..
Δεν είχαν περάσει ούτε δύο ημέρες που είχε αλλάξει χέρια το ακίνητο και ο Σταύρος Ψυχάρης απολάμβανε ήδη το πευκόφυτο κτήμα των 26 στρεμμάτων, με το ιδιωτικό λιμάνι και την απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. 
Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αλλάξει το οίκημα και να χτίσει από την αρχή μοντέρνες πολυτελέστατες κατοικίες με πισίνα και υπόγειο τούνελ που θα τον οδηγούσε με ασφάλεια στην ιδιωτική παραλία.
 Οπως απεδείχθη, όμως, το όνειρο για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ είχε μόλις 10 χρόνια διάρκεια ζωής, καθώς την περασμένη εβδομάδα το υπερπολυτελές ακίνητο εκπλειστηριάστηκε από την Alpha Bank για 11,75 εκατ. ευρώ. Ο Ψυχάρης προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ματαιώσει με εξώδικο τον πλειστηριασμό, επικαλούμενος ότι η διαδικασία είναι παράνομη γιατί το ακίνητο βρίσκεται εντός δασικής έκτασης. Μάλιστα απέστειλε και δεύτερο εξώδικο προσπαθώντας να μπλοκάρει τη διαδικασία, ισχυριζόμενος ότι θα πληρώσει τα χρέη του προς την τράπεζα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.    
Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και το ακίνητο-φιλέτο «χτυπήθηκε» από δύο δυνατά ονόματα του ελληνικού εφοπλιστικού λόμπι και έναν πανίσχυρο Ελβετό επιχειρηματία, ο καθένας εκ των οποίων είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή 1,5 εκατ. ευρώ.
 Πρόκειται για τους εφοπλιστές Ντίνο Μαρτίνο και Γιώργο Προκοπίου, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη με τον Ελβετό Νιλ Ρίμερ, με τα «χτυπήματα» να είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ. Τελικά το ακίνητο κατέληξε στα χέρια του Ελβετού που έδειξε μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.  
Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης του ακινήτου είχε οριστεί στα 4,7 εκατ. ευρώ, για να κατακυρωθεί τελικά στον Ελβετό επιχειρηματία στην τιμή των 11,75 εκατ. ευρώ.
Η αγορά έγινε το ίδιο διάστημα κατά το οποίο ο πρώην ισχυρός άνδρας των μίντια είχε ξεκινήσει να εξυπηρετεί το δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ που είχε πάρει για να εξαγοράσει ποσοστό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη καταβάλλοντας δόσεις περίπου 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Φρίξος Δρακοντίδης και Στέλιος Μορφίδης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα