ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Νεφελούδης: Αμοραλισμός που σοκάρει από τον ΣΚΑΪ

Τα αντίσκηνα των απλήρωτων Εργαζομένων του Mega έξω από τη Motor Oil επισκέφτηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, επικεφαλής ομάδας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ που καλεί το ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο Mega, ως δείγμα «πολιτικού αμοραλισμού», αποκαλυπτικού της ιδεολογικής ταυτότητας του ΣΚΑΪ απέναντι σε εργαζόμενους..
που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Ολόληρη η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ έχει ως εξής:
«Σοκάρει ο πολιτικός αμοραλισμός ενός καναλιού σε βάρος των εργαζόμενων ενός άλλου. Γιατί δεν είναι απλά το ανταγωνιστικό συμφέρον ενός καναλιού απέναντι σε ένα άλλο… Είναι αυτή η εργοδοσία, με αυτές τις ανάλγητες πολιτικές που έχει εισάγει, το «μαύρο» της ΕΡΤ που είχε υποστηρίξει παλαιότερα, και που τώρα εισηγείται το «μαύρο» σε ένα άλλο κανάλι. Το «μαύρο» στους εργαζόμενους ενός καναλιού. Με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν. Θεωρώ ότι είναι αποδεικτικό του τι εκπροσωπεί αυτός ο σταθμός και ιδεολογικά, και πολιτικά αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει ως προς τους εργαζόμενους. Είναι απευκταίο υπόδειγμα. Το ΣΚΑΪ έχει ζητήσει να κλείσει το Mega γιατί δημιουργεί ανταγωνιστικά προβλήματα στο ΣΚΑΪ. Επειδή δεν έχει άδεια. Βρήκε μία νομική φόρμα. Προφανώς υπάρχει μία νομική φόρμα, την εφηύρε, για να έχει λιγότερους ανταγωνιστές στον χώρο...»
Ο Ανδρέας Νεφελούδης επεσήμανε ότι για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι του Mega, βασικοί υπεύθυνοι είναι οι μέτοχοι του καναλιού, οι οποίοι αρνήθηκαν να υλοποιήσουν το σχέδιο σωτηρίας που παρουσιάστηκε στην τριμερή επιτροπή και έδειχνε ότι το Mega ήταν μία απόλυτα βιώσιμη επιχείρηση. 
«Είναι μία επιλογή των μετόχων να βάλουν μπροστά στο κάρο τους εργαζόμενους για να εκβιάσουν την κυβέρνηση σε σχέση με τη νομοθέτηση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και τις ρυθμίσεις που θέλουν να πετύχουν για το κανάλι. Το λέγαμε από την αρχή και με πολύ καθαρό τρόπο: οι βασικοί υπεύθυνοι είναι οι μέτοχοι για την εξέλιξη του καναλιού. Το λέγαμε αλλά δεν μας πίστευε κανείς. Στην τριμερή όμως συνάντηση που κάναμε, αποδείχθηκε περίτρανα ότι υπήρχε πλάνο βιωσιμότητας του Mega, ήταν συμφωνημένη η διαδικασία για να μπει στη διαδικασία αδειοδότησης και άλλες ήταν οι επιλογές των μετόχων που δεν επέτρεψαν να προχωρήσει και να λυθεί αυτόματα το πρόβλημα των εργαζομένων του Mega για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ως κυβέρνηση ήταν να είμαστε μαζί σας και να συνεργαζόμαστε. Σε αυτό το πλαίσιο, σε 20 ημέρες θα μπορεί να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους – σε μία δυο μέρες θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση, από εμάς τουλάχιστον, για να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία. Νομίζω ότι σε ένα 20ήμερο θα είμαστε έτοιμοι για την καταβολή του, ώστε να μπορούν να ανακουφιστούν στοιχειωδώς οι εργαζόμενοι που είναι εδώ και είναι απλήρωτοι τόσο καιρό. Το δεύτερο είναι ότι θα βρεθούμε τη Δευτέρα να δούμε νομικές τις πτυχές της υπόθεσης, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την παρουσία της εισαγγελέως στο Mega, με την οποία θα συζητήσουμε και εμείς για να δώσουμε στοιχεία, μήπως μέσα από αυτή την καθαρά νομική διαδικασία μπορούν να απελευθερωθούν πιστώσεις ή να δοθούν έναντι δεδουλευμένων αποδοχών στους ανθρώπους. Είναι μέλημά μας σημαντικό, όπως πολλά άλλα σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που παραλάβαμε πριν από καιρό. Είμαστε στη διαδικασία επίλυσης πολλών θεσμικών θεμάτων και ένα από αυτά είναι και το Mega».
Η αντιπροσωπία της Νομαρχιακής Βορείου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Χριστοφιδάκη, δήλωσε αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του Mega και ότι θα βοηθήσει να βρουν το δίκιο τους, καθώς είναι οι μόνοι που δεν έφταιξαν γι αυτή την εξέλιξη του καναλιού.