ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ανθρώπινες ιστορίες απέναντι στον κανιβαλισμό της εποχής...

Βαλίτσες Ο Φώτης και ο Βασίλης από τα γυμνασιακά τους χρόνια μπήκαν στον πολιτικό στίβο. Λαμπράκηδες και οι δύο στα πρώτα χρόνια του '60.
Ο Βασίλης αποβλήθηκε, με επιμονή της Ασφάλειας, από όλα τα Γυμνάσια του Νομού Καρδίτσας. Αναγκάστηκε να πηγαίνει κάθε πρωί με λεωφορείο στα Τρίκαλα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Τα κατάφερε. Πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης, ήταν ένας από τους 32 φοιτητές που υπέγραψαν την πρώτη δημόσια διαμαρτυρία κατά.. της χούντας. Εγινε δικηγόρος και αργότερα πρόεδρος της κοινότητας της Πυρσόγιαννης Ηπείρου. Μέχρι τότε χωρίς καμία ενίσχυση από τους άρρωστους γονείς του, μόνιμους κατοίκους Πυρσόγιαννης.
Τέκνο του «παιδομαζώματος» στον Εμφύλιο, ο Βασίλης έζησε τα πρώτα του χρόνια με τη γιαγιά του στο χωριό Μπελογιάννη της Ουγγαρίας.
Στα Τρίκαλα βρήκε φίλο, σύντροφο και συμμαθητή τον Φώτη. Πώς τα κατάφερε άφραγκος και καταδιωκόμενος από το κράτος της Δεξιάς ο Βασίλης Παπαγεωργίου;
Αρωγός του ο ορφανός από πατέρα Φώτης Κουβέλης, που φρόντιζε για τα εισιτήρια του λεωφορείου και τα μικρογεύματα, μαζί με συμμαθητές του Τρικάλων και Καρδίτσας.
Από τότε ο Φώτης Κουβέλης έκανε πράξη τις αξίες της Αριστεράς για αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και συντροφικότητα. Ανθρώπινες ιστορίες απέναντι στον κανιβαλισμό της εποχής. 
Κ.Τ.  (EφΣυν)