ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δεν θα δούμε Καλύβα και Ράμφο στην ΕΡΤ

Η Εύη Κυριακοπούλου καταγγέλλει το κόψιμο της εκπομπής της - Tι απαντάει η ΕΡΤ

Κόβεται η εκπομπή συνεντεύξεων «Η ζωή είναι αλλού» και «Επί τούτω» της ΕΡΤ που παρουσίαζε η Εύη Κυριακοπούλου. Αυτό γνωστοποίησε η ίδια η δημοσιογράφος μέσω της σελίδας της στο facebook αναφέροντας πως η σχετική σύμβαση προέβλεπε, να παραχθούν δώδεκα συνεντεύξεις οι οποίες πληρώθηκαν και παραδόθηκαν αλλά προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά.
Η Εύη Κυριακοπούλου αναφέρει πως η ΕΡΤ «είναι προφανές ότι έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς». Ανάμεσά τους (δείτε τι χάσαμε) και οι..
Στάθης Καλύβας, καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Στέλιος Ράμφος, φιλόσοφος-συγγραφέας.
 Αναλυτικά η Εύη Κυριακοπούλου έγραψε στο fb:

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από επτά καλεσμένους της εκπομπής μου «Η ζωή είναι αλλού» και «Επί τούτω» αλλά και από τους τηλεθεατές, που μετά από δεκαεπτά χρόνια στη ΕΡΤ (πάντα συμβασιούχος) θα είμαι ασυνεπής απέναντι τους.
Ο λόγος είναι ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ , αποφάσισε μετά από επτά μήνες αναμονής και αναξιοπρεπούς -τουλάχιστον- συμπεριφοράς στο πρόσωπο μου, να μου ανακοινώσει ότι κόβει την εκπομπή. Και μιλώ για κόψιμο , διότι η σχετική σύμβαση προέβλεπε, να παραχθούν δώδεκα συνεντεύξεις οι οποίες παραδόθηκαν, πληρώθηκαν, προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά! Λένε ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web tv. Με δεδομένο ότι ουδέποτε μου διατύπωσε κανένας από την ΕΡΤ, οποιοδήποτε παράπονο για την ποιότητα της δημοσιογραφικής μου δουλειάς ή την τεχνική αρτιότητα των εκπομπών μου και με δεδομένο πως πλείστες όσες φορές οι εκπομπές μου έχουν παιχθεί σε επανάληψη και αποτελούν μέρος του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και με τρίτο δεδομένο πως κανείς ποτέ δεν μου είπε ή άφησε να εννοηθεί πως έχει πρόβλημα με αυτή καθεαυτή την δουλειά μου, είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς. Αυτοί λοιπόν είναι ή μάλλον ήταν: Κατρίνα Βρανά stand up comedy. Μαρία Ευθυμίου καθηγήτρια στο Καποδιστριακό , συγγραφέας. Στάθης Καλύβας καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στρατής Παττακός καρδιοχειρουργός. Ανδρέας Πετρουλάκης πολιτικός σκιτσογράφος. Στέλιος Ράμφος συγγραφέας. Μελίνα Τανάγρη τραγουδοποιός.

Η απάντηση της ΕΡΤ:
"Σε απάντηση αναρτήσεων σε ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς δημοσιογράφων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με υποτιθέμενη διακοπή εκπομπών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της από όποιο Μέσο της επιθυμεί –τηλεοπτικό, διαδικτυακό, υβριδικό- σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού της.
Η κατανομή του περιεχομένου στα Μέσα της ΕΡΤ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών της, κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται."



 ΥΓ Το κόστος κάθε εκπομπής ανέρχεται – λέει, στις 6.728 ευρώ! Ενώ η συμφωνία για το πακετάκι των 12 εκπομπών που είχε συμφωνήσει η δημοσιογράφος με την προηγούμενη διοίκηση φθάνει στο εξωφρενικό για την εποχή κόστος των 80.000 ευρώ!
Με άλλα λόγια, όπως γράφει το enimerosi24, να πληρώνει ο φορολογούμενος για τις μπουρδολογίες μια 80άρα επειδή κάποιοι είδαν φως και μπήκαν!
Και εντάξει να γίνουν οι συνεντεύξεις αν αυτό – λέμε τώρα, είναι το πρόβλημα της κυρίας Κυριακοπούλου… Να γίνουν όμως στο web της ΕΡΤ ή κάπου αλλού τέλος πάντων, διότι μετά δικαίως θα βρίζει ο κόσμος για τη μηδενική τηλεθέαση! Όχι όμως να πληρώσουμε και την κάθε συνέντευξη σε ένα στούντιο 6.700! Πάει πολύ!