ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Νεοναζισμός: μία μήτρα με πολλές παραφυάδες

του Βαγγέλη Δεληπέτρου*

Όταν τάγματα εφόδου πέρυσι στο Μενίδι οργάνωναν πογκρόμ εναντίον Ρομά πολλοί νόμιζαν ότι δεν τρέχει και τίποτε. Παρ' ότι οι νεοφασίστες δεν έκρυβαν ούτε τη δράση ούτε τις απόψεις τους. Όπως δήλωναν τότε από τις ιστοσελίδες τους “οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά”.
Με άλλα λόγια, οι ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) και οι C18 (Combat18) από τότε..
δήλωναν ανοιχτά τη σχέση τους και διατυμπάνιζαν την εγκληματική δράση τους που αντικαθιστούσε “στους δρόμους” την προσωρινή απόσυρση των “κανονικών” ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής τα οποία είχαν χωθεί στα λαγούμια τους για να στηθεί ένα σκηνικό που θα βοηθούσε την αθώωση της ηγεσίας της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Ομάδες δηλαδή, σαν την “Απέλλα”, την “Κρυπτεία”, τους “Μαιάνδριους” και τους Combat18, συγγγενείς... πρώτου βαθμού μεταξύ τους και όλοι τους σπορά και γέννημα των χρυσαυγιτών, είχαν ένα διπλό ρόλο: να επιτρέψουν στους χρυσαυγίτες να ξεκαρφωθούνε (“Δεν τα κάνουμε εμείς, τα κάνουνε άλλοι”) και να δώσουν ταυτόχρονα στον χρυσαυγιτισμό τη δυνατότητα να παραμείνει 'παρών', δια της παρουσίας ρατσιστικών και νεοφασιστικών δράσεων.
Διόλου συμπτωματικά λοιπόν, η στοχοποίηση της “Φαβέλας” του Πειραιά ξεκίνησε με την προειδοποιητική αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, συνεχίστηκε με εμπρηστική επίθεση για την οποία μετά από καιρό συνελήφθησαν μέλη της “Απέλλας” και κατέληξε πριν από λίγες ημέρες στη δολοφονική επίθεση το κουβάρι της οποίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται τώρα, με τις συλλήψεις “Combat-ικών” “Μαιάνδριων” και άλλων νεοναζιστών.
Όπως δεν είναι συμπτωματικό ότι όποτε συλλαμβάνονται κάποιοι από αυτούς, ανακαλύπτονται στις έρευνες “τρικάκια και άλλα υλικά” μιας από αυτές τις “πολλές” οργανώσεις, αλλά επίσης “τρικάκια και άλλα υλικά” της γνωστής εγκληματικής συμμορίας.
Και δεν είναι, τέλος, καθόλου συμπτωματικό ότι ο υπόδικος Κασιδιάρης εμφανίστηκε χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να προκαλέσει επεισόδιο ζητώντας την απομάκρυνση του “Τούρκου” βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. Στόχος του από τη μια να ανέβει η ένταση όπως επιβάλλουν οι σχεδιασμοί των ακραίων σοβινιστικών κύκλων και από την άλλη να τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του, κρατώντας όσο μπορεί στο περιθώριο τις συλλήψεις των νεοναζιστών “συγγενών” του, μελών των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών και της Combat18.
Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως. Ψηφίδα την ψηφίδα και σύλληψη την σύλληψη, θα έρθουν στο φως όλες οι συγγενικές σχέσεις, φανερές και υπόγειες, αυτού του εσμού οργανώσεων αλλά και των ποικίλων “σοβαρών” συνομιλητών τους.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος
 (πηγή: news247)