ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Τόπο στους 33άρηδες - Nέοι διευθυντές στην Αυγή και στο Κόκκινο


Το ΔΣ ευχαριστεί Τσέκερη και Σβέρκο για την προσφορά τους...

Αλλαγές διευθυντών στην «Αυγή» που προχωρά στην ολοκλήρωση του ψηφιακού της μετασχηματισμού και της ενσωμάτωσης νέων, καινοτόμων μορφών επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό. Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανεκκίνησης της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, το ΔΣ της ΑΥΓΗΣ αποφάσισε την ανάθεση των κάτωθι αρμοδιοτήτων σε δημοσιογραφικά στελέχη της εταιρείας:
  • Ο Σπύρος Ραπανάκης είναι ο νέος Διευθυντής της ΑΥΓΗΣ και της ΑΥΓΗΣ της Κυριακής. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2012. Είναι 33 ετών, πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης. Το τελευταίο έτος ήταν Υπεύθυνος Έκδοσης της ΑΥΓΗΣ της Κυριακής. Κατά την περίοδο αυτή έλαβαν χώρα σημαντικές αλλαγές στο στήσιμο, το περιεχόμενο και την αισθητική του φύλλου με αποτέλεσμα να καταγράψει άνοδος στην κυκλοφορία του.
  • Ο Μανώλης Γασπαράκης αναλαμβάνει Υπεύθυνος της ιστοσελίδας της ΑΥΓΗΣ (avgi.gr) και του 105,5 Στο Κόκκινο (avgi.gr/stokokkino). Είναι 34 ετών, απόφοιτος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Εργάζεται στην ΑΥΓΗ από το 2011 και έως σήμερα ήταν αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας avgi.gr. Η ιστοσελίδα κατά τα τελευταία δύο έτη έχει γνωρίσει μεγάλη άνοδο στην επισκεψιμότητα, ενώ είναι πλέον και το portal αναφοράς για τους πολυάριθμους συνδρομητές της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ.
Ο Άγγελος Τσέκερης αναλαμβάνει το ρόλο του Συμβούλου Έντυπης Έκδοσης, με ειδική έμφαση στα αφιερώματα ιστορικο-πολιτικού χαρακτήρα και τις εκδόσεις (supplements) που θα συνοδεύουν το φύλλο.
Ο Νίκος Σβέρκος αναλαμβάνει το ρόλο του Συμβούλου Περιεχομένου για όλα τα μέσα του Ομίλου ΑΥΓΗΣ – Στο Κόκκινο, με ειδική έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα ψηφιακού χαρακτήρα.

Το ΔΣ της ΑΥΓΗΣ ευχαριστεί τους Άγγελο Τσέκερη και Νίκο Σβέρκο για την προσφορά τους από τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησαν έως σήμερα και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με την δημοσιογραφική και διοικητική εμπειρία τους θα σταθούν πολύτιμοι αρωγοί στην αναβάθμιση των Μέσων του Ομίλου.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ εκφράζει την χαρά του για το γεγονός ότι: 
  • Οι νέοι Διευθυντές προέρχονται από τους κόλπους της ΑΥΓΗΣ,
  • Γνωρίζουν σε βάθος τόσο το αντικείμενό τους όσο και το Μέσο το οποίο καλούνται να υπηρετήσουν,
  • Ανήκουν σε μια νέα γενιά δημοσιογράφων, απόλυτα εξοικειωμένη με τις καινοτόμες μορφές επικοινωνίας.
Ως απόρροια αυτών, το ΔΣ εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση της ΑΥΓΗΣ.

Ο Αγγελος Τσέκερης έγραψε στο fb αναρτωντας και φωτογραφία του με τον Ραπανάκη:
"Την προσοχή σας παρακαλώ.
Έχω συμπληρώσει αισίως 4.5 χρόνια στην διεύθυνση της Αυγής. Κάποιοι στόχοι ισως επετευχθησαν, κάποιοι άλλοι σιγουρα όχι, αλλά αυτό δεν θα το πω εγώ.
Σήμερα, αποχωρώ, παραδίδοντας τη διεύθυνση στον Σπύρο Ραπανάκη.
Η Αυγή εξακολουθεί να δίνει, σε πολύ δύσκολες εποχές για τον τύπο, μάχη για την σταθεροποίηση της πορείας της.
Για να ανταποκριθει σε αυτό, πρέπει να κάνει τα πάντα.
Μέσα στα πάντα είναι και η ανανέωση. Τόσο η ανανέωση σε θέσεις ευθύνης όσο και η ηλικιακή ανανέωση. Και είναι πολύ χαρούμενος που ο Ραπανάκης αναλαμβάνει αυτή τη θέση ευθύνης, εχοντας αναδειχθεί μέσα από τις γραμμές της εφημερίδας.
Ο Ραπανάκης ξεκινά με ένα καλό εφόδιο. Την ολόθερμη στήριξη των παλιότερων στην εφημερίδα. Ανάμεσα στους οποίους είμαι και εγώ.
Και σε ότι αφορά εμένα, θα συνεχίσω να δουλεύω για την Αυγή, γράφοντας. Ελπίζω να καταφέρω να ανταποκριθώ.
Στον νέο μας διευθυντή εύχομαι ολόψυχα να ανταποκριθει στον ρόλο του και να είναι γερός και δημιουργικός.
Και εσείς στηρίξτε την Αυγή μας. Γραφτείτε συνδρομητές και συνδρομητριες.
Σύντομα κοντά σας με τα επόμενα βήματα της εφημεριδας. Η Αυγή είναι εδώ."
Από την πλευρά του ο Νίκος Σβέρκος σχολίασε στο fb:
 "Ο Σπύρος Ραπανάκης ένας εξαιρετικός συνάδελφος (και φίλος) αναλαμβάνει Διευθυντής στην Εφημερίδα "Η Αυγή" Όλοι δίπλα του!"