ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Μετωπική Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Κάνουν εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο


Φυγομαχία και παραδοχή των υποκλοπών αν δεν έρθει ο Μητσοτάκης στη Βουλή να απαντήσει

«Σκάνε σαν χειροβομβίδες τα σκάνδαλα με επίκεντρο πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα της “ενημέρωσης 108”. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι ανέλεγκτοι. Κάνουν λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων μέσω του Predator, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το κρίσιμο ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι «αν θα πάμε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με το Predator σε λειτουργία να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους».

Απαντώντας στις κυβερνητικές διαρροές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση Τσίπρα, απάντησε ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι δεν θα κάνει ακόμα ένα ατόπημα και να μην απαντήσει στη Βουλή στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι το βάζει στα πόδια, φυγομαχεί, δεν έχει επιχειρήματα και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα αναφέρω στην ερώτηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια τόσο μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο την ίδια στιγμή που η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις αποκαλύψεις των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες υπό παρακολούθηση ήταν και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Βγαίνουν και καταλογίζουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Δεν έρχεται διότι επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, δεν έχει τι να πει» παρατήρησε.

Υπόθεση Πάτση: "Σχέδιο και όχι μεμονωμένο γεγονός"

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πάτση ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για σχέδιο και σήμερα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με εξαιρετική καθυστέρηση καθώς η δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού είχαν γίνει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα καθώς και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα. «Είναι δυνατόν να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο κουμπάρος του;». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ήταν μέχρι πρότινος συνέταιρος του Ανδρέα Πάτση ενώ με επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ ο γιός του ανέλαβε συντονιστής του κόμματος στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. «Στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες πάτσηδες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το «καλάθι του νοικοκυριού»

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο Αλ. Τσίπρας το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό πυροτέχνημα», που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ όταν δουν οι καταναλωτές ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα στην τσέπη τους. «Τα προϊόντα στο καλάθι δεν θα είναι χαμηλότερης τιμής, απλά για μια εβδομάδα δεν θα δει ο κανταλωτής να αυξάνεται η τιμή τους» επισήμανε. «Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Είναι ωραίο μόνο για να κάνει περιοδεία στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο Άδωνις Γεωργιάδης για να δικαιολογεί τον ρόλο του» συνέχισε, ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να δικαιολογεί τον ρόλο του κάνοντας ελέγχους. «Στο τέλος θα κάνουν ελέγχους με ραντεβού» είπε με νόημα.

Εκλογές - Συνεργασίες

Σε ερώτηση για τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασιών ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η ζωή και η ίδια η πραγματικότητα θα μας οδηγήσει όλους σε λύσεις», επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να δοθεί «λύση διακυβέρνησης από την πρώτη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής». Όπως χαρακτηριστικά είπε «Οι πολίτες πρέπει αν γνωρίζουν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα θα πετύχει κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων χωρίς να πάει ο τόπος σε δεύτερες εκλογές».