ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Μήνυμα του 112 και στην Αττική για την κακοκαιρία EVΑ


Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας EVA βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες και την Αττική. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης, επανέλαβε τις συστάσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις πλήρως απαραίτητες.
Λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ήχησε το 112 και για τους κατοίκους της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Λεκανοπέδιο από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.
Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε κατοίκους περιοχών της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις μεσημεριανές ώρες αύριο στην περιοχή τους.
Σήμερα Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη επηρεάζουν τα βορειοδυτικά (το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο) από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.
Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: 
α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, 
β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
 γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και 
δ) από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα.
Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα
  • στην κεντρική Μακεδονία, 
  • τη Θεσσαλία,
  • τις Σποράδες, 
  • την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),
  • την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και 
  • τη δυτική Κρήτη.
Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.