ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

«Κρύψτε τον Μητσοτάκη» - Η αγωνία του Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις


Nα κρυφτεί με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μόλις εμφανίζονται τα δύσκολα, φυγομαχεί και στέλνει άλλους να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στάση του, ειδικά μετά και το δημοσίευμα του Economist που ανέφερε ότι η PEGA μπορεί να τινάξει στον αέρα την πιθανότητα νίκης του στις εκλογές και ότι η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την εξεταστική εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου έδειχναν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει πρόθεση να πάει στη Βουλή και να απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το παράνομο λογισμικό Predator.

Επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά, ωστόσο η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στη σημερινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο Κόκκινο 105,5 δείχνει ότι ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά θα απέχει από τη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξανάβαλε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για την παρακολούθηση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, επέλεξε να μην πει κουβέντα για το ουσιώδες, μένοντας στη γραμμή ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη σκανδαλολογία» και ότι «πολιτεύεται με ακραία διχαστικό λόγο».

Σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί στο Κόκκινο 105,5 και αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τόνισε πως αν φυγομαχήσει ο κ. Μητσοτάκης και δεν απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, τότε θα επιβεβαιώσει τις νέες αποκαλύψεις ότι «άκουγε τον κ. Χρυσοχοΐδη να μιλάει με τον κ. Μαρινάκη».

«Όταν παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, τότε εδώ υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, μείζον ζήτημα. Και παρακολουθούνται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου», σημείωσε ο ίδιος.

Ενδεικτικό της προσπάθειας του Μαξίμου να πετάξει μακριά από τον πρωθυπουργό κάθε αρνητική σύνδεση με σκάνδαλα, αποτελεί και η επιλογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μη συναντηθεί με την 11μελή αντιπροσωπεία της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η PEGA ζήτησε να έχει συνάντηση την Πέμπτη με τον Κ. Μητσοτάκη, από το Μαξίμου επιβλήθηκε η συνάντηση να γίνει με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

- από το avgi.gr