ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ποιανού είναι η παντόφλα;


Ο ένας πήγε τέλη Ιουλίου με βερμούδα και σαγιονάρες στο Προεδρικό Μέγαρο σε πρόβα ενόψει της δεξίωσης για την 48η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και αργότερα φόρεσε το επίσημο

κοστούμι του. Ο άλλος πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο αρχές Νοεμβρίου στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φορώντας «ένα χαλαρό πράσινο πουκάμισο και ένα μαύρο παντελόνι. Μάλιστα, συνδύασε το outfit του με... σανδάλια». Έγιναν και οι δύο viral.

  • Για τον πρώτο είπαν (ο Άρης Πορτοσάλτε π.χ.) «Αυτό είναι ντροπή, ντροπή για την ημέρα, ντροπή προς το πολίτευμα, ντροπή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να ξηλωθεί η φρουρά που επέτρεψαν σε αυτόν τον κύριο να μπει μέσα. Τι να πω».
  • Για τον δεύτερο είπαν «Ένας εναλλακτικός και πιο… ροκ επιχειρηματίας στη δεξίωση για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας».

Ο επιχειρηματίας Παύλος Ευμορφίδης, γνωστός και ως Mr Coco-mat περιμένει να χαιρετίσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Ο ένας ήταν ο κορυφαίος βιολιστής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, μουσικός και συνθέτης Ιωάννης Στρατάκης, για τον οποίο «κάποιοι έφθασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και τη σωματική μου ακεραιότητα και να μου στέλνουν μηνύματα πως δεν σέβομαι τους Θεσμούς». 

Ο άλλος ήταν «ο ιδρυτής της Coco Mat, Παύλος Ευμορφίδης», ο οποίος «έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ολλανδία και είναι προσωπικός φίλος του βασιλιά Γουίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας» και ήταν απλά «ο άνθρωπος που «έκλεψε» την παράσταση με τα σανδάλια του στη δεξίωση».

  • Για τον πρώτο ακόμα κι όταν δόθηκαν εξηγήσεις, υπήρξαν δημοσιογράφοι που επέμεναν ότι «μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο δεν κυκλοφορούμε με σαγιονάρα και βερμούδα. Τελεία». 
  • Για τον δεύτερο ειπώθηκε με μία δόση θαυμασμού ότι «έσπασε τα πρωτόκολλα και το… Savoir vivre».

Τώρα πείτε μου ότι ακόμα και η παντόφλα δεν είναι ταξική! Φτάνει να ξέρεις ποιανού είναι.

Ναταλί Χατζηαντωνίου
Εφημερίδα των Συντακτών (01.11.2022)